Close
A Sony egészen ígéretes autógyártó lehetne

A Sony egészen ígéretes autógyártó lehetne

Senki sem számított rá, hogy az elektronikai termékeiről ismert Sony egyszer csak saját autót mutat be. Még meglepőbb, hogy a Vision-S minden részletében úgy néz ki, hogy akár holnap gyártásba kerülhetne.

A Sony egy éve mindenkit meglepett azzal, hogy egy saját autó prototípusát leplezte le a Las Vegas-i szórakoztató-elektronikai kiállításon. A CES azonban már jó ideje az autógyártók terepe is volt, hiszen ott mutatták be a jövőnek szánt infotainment és vezetéstámogató rendszereiket. A jelentősége olyan nagy lett, hogy ezért is tették át a detroiti autószalon időpontját.

A japán márka tanulmányautója a Vision-S névre hallgat, és a méretei alapján a kategóriában etalonnak számító Tesla Model S ellenfele lehetne. A dizájn meglepően harmonikus, a tanulmányautók túlzásaitól mentes, egy kicsit még a Porsche Taycant is eszünkbe juttatja.

Így, ahogyan van, akár mehetne is sorozatgyártásba.

Ígéretesen hangzik a Vision-S technikája, ugyanis az első és a hátsó kerekeket is 272 lóerős elektromotor hajtja, a kombinált teljesítmény 544 lóerő.

A Sony elektromos autója öt másodpercen belül gyorsul százra, és 240 km/h sebességet érhet el.

Az elektromos autók lényeges tulajdonságáról, az akkumulátor kapacitásáról és a hatótávról nem esett szó a prototípus bemutatóján, de a 4,9 méter hosszú Vision-S menetteljesítményei és a 2,3 tonnás tömege alapján sejthető, hogy a padlóba épített akkumulátor nem kevés energiát lesz képes tárolni.

Az utastere négyszemélyes, a műszerfalra teljes szélességben képernyők kerültek, és a visszapillantó tükröket is kamerák helyettesítik. A Sony természetesen szórakoztató rendszerrel is ellátta az autót, hangszórókat építettek az ülésekbe, amivel mindenki a saját kedvenc zenéjét hallgathatja.

Harminchárom szenzor figyeli a környezetet és az utasokat is, hogy a hangulatukhoz illő beállításokat válasszon.

A Vision-S talán nem áll olyan messze a megvalósulástól, hiszen az osztrák Magna adta hozzá a platformot és a hajtásláncot, amelynek az üzemében olyan kisebb szériás modellek készülnek, mint a BMW Z4 és a Toyota Supra, vagy éppen a Mercedes G osztály. A Sony azonban egyelőre nem tervezi, hogy a Tesla riválisaként belép az autók piacára.

Ez is érdekelhet:

Sony | tanulmányautó | elektromos autó | prototípus | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram