Ez a tizenkét legjobb budapesti étterem egy nemzetközi hírű magazin szerint

A mértékadó TimeOut állított fel rangsort a tophelyekről.

"Akár a klasszikus magyar ételekre, akár valami extrémebbre vágyik, Budapesten megtalálja, amit keres. Lehet, hogy a főváros a romkocsmáiról, a termálfürdőiről és mesés építészetéről ismert, de az itteni étkezési színtér páratlan – és csak egyre jobb lesz" – ezzel a felütéssel kezdődik a cikk.

Az összeállítás első helyezettje, vagyis a legjobb budapesti étterem a Borkonyha lett.

A Michelin-csillagos étteremről azt írják, hogy ötletes fogásait különleges borokkal párosítja. Kiemelik, hogy az étkezés nem lesz olcsó, cserébe az ötfogásos menü és az à la carte étlap egyaránt lenyűgöző, legyen szó akár a fésűkagylós salátalevesről vagy a gyöngyárpával és áfonyával készült fürjről.

Második a lokális konyhájáról és klasszikus fogásairól nevezetes, fehér abroszos Rosenstein a magyar és a zsidó konyha legjavával.

(Fotó: Essencia Restaurant)

Harmadik a listán a közös magyar és portugál kulináris szerelmi történetet író Essência, mely 2021-ben kiérdemelte saját Michelin-csillagát (és idén is megtartotta). Ajánlja a mangalicát és a polipot, ami ritkaságnak számít Budapesten.

Negyedik az izraeli-mediterrán ételek és koktélok remek elegyét kínáló Mazel Tov, ahol érdemes megkóstolni a falafelburgert édesburgonyás zsemlében vagy a csirkés shawarmát, nem beszélve a friss, pikáns mártogatósokról és salátákról.

(Fotó: Gundel)

Ötödik Magyarország legemblematikusabb étterme, a nemrég felújításon átesett Gundel, ahol egykoron Erzsébet királynő is asztalhoz ült. Aztán a laza luxussal jellemzett Felix Kitchen&Bar következik, ami büszke arra, hogy elsőrangú, főként helyi alapanyagokat használ a kozmopolita/magyar ételekhez.

(Fotó: Nagy-Peti Lili / Socially)

Hetedikként a közelmúltban általunk is meglátogatott Tati végzett; a farm to table koncepciójú, Michelin-ajánlott hely kapcsán megemlítik, hogy a legtöbb alapanyag a saját gazdaságukból származik, Soóky Gábor séf pedig Magyarország gasztronómiai örökségét eleveníti fel ötletes fogásokkal. Nyolcadik a kifogástalan kiszolgálással és tipikus magyar ételekkel készülő Café Kör, amely különösen ebédidőben forgalmas.

A lista kilencedikje a Michelin-csillagos Babel, ahová azért jó beülni, mert a vendég megtapasztalja, milyen sokszínű gasztrorégió volt az egykori Osztrák-Magyar Monarchia. A top tízbe becsúszott még a méltán népszerű zsidó-magyar étterem, a Kőleves Vendéglő, ahol a  a hagyományos kedvenceket modern köntösben tálalva, kedvező áron lehet megkóstolni. Tizenegyedik az 1800-as évek végi arisztokrácia számára létesített, neoreneszánsz palotából kialakított elegáns Bobo étterem, saját zöldellő parkjával. A cikk szerint klasszikussal érdemes ismerkedni, ilyen például a süllő vagy a konfitált kacsacomb. A rangsort a színházi negyedében működő Két Szerecsen zárja, a bisztróban azokat a hagyományos magyar ételeket ajánlott kipróbálni, amit "már régóta meg akartál kóstolni."

(Forrás: TimeOut, címlapfotó: Getty Images)

legjobb | rangsor | ajánlás | magazin | budapesti | tizenkét

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom