Aki ebben a nyaralóban sem töltődik fel, az menthetetlen

A nagypapa ösztönösen rátalált az ideális hétvégi házra, amit aztán az építész unoka, Jim Olson tökéletesített.

1912-ben vette a nagypapa ezt a domboldalba ékelt otthont, amit később az építész unoka mesterien felújított. Az egyesült államokbeli Longbranch mellett lévő épület alapterülete alig több mint 17 négyzetméter, de számos terasz egészíti ki.

„Egy megvalósult álom. Talán a legjobb lehetőség, ami valaha előttem adódott” – emlékezett Jim Olson a történtekre.

A ház szó szerint helyben nőtt, a környező fákból származik az alapanyaga, és gond nélkül illeszkedik a környezetébe. Át tudjuk érezni, mennyire feltöltődhet a hely gazdája egy itt eltöltött hosszú hétvége során.

„Itt része vagy a természetnek, de egyben a megfigyelője is. Ázsiában tanultam, hogy egy ház ideális esetben déli fekvésű, mögötte domboldallal, előtte a vízzel – akkor döbbentem rá, hogy ez pontosan ilyen” – magyarázta az építész.

Ha viszont ez a videó nem elég, és maradnánk még az álomszerű nyaralóknál, bőven van látnivaló Chilében, Dániában, de a Tiszán is.

hétvégi ház | nyaraló | design | video | Jim Olson

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom