Close
Parmezánnal, levendulával és mandulával lesz tökéletes a tortellini

Parmezánnal, levendulával és mandulával lesz tökéletes a tortellini

Aurora Mazzucchelli olasz Michelin-csillagos séf osztotta meg tökéletes tortellini receptjét, amelyben a klasszikus tésztaételt levendulás töltelékkel dobta fel, hogy aztán ehető virágokkal is díszítse.

Az étel egyszerre elegáns és csábító, ha követjük a sztárszakács utasításait, garantált lesz a siker.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 60 gramm tej
  • 100 gramm tejszín
  • 2 gramm levendula
  • 300 gramm resztelt parmezán

A tésztához:

  • 200 gramm rétesliszt
  • 100 gramm finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája

A mártáshoz:

  • 100 gramm vaj
  • 20 gramm finomliszt
  • 200 ml húsleves alaplé
  • frissen reszelt szerecsendió

A díszítéshez:

  • 50 gramm őrölt mandula
  • frissen reszelt szerecsendió
  • opcionálisan ehető virágok

Elkészítés:

  1. Készítsük el a tölteléket! Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis lábasban 70 fokra, majd az edényt húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a levendulát! Hagyjuk két órán keresztül pihenni!
  2. A tészta minden hozzávalóját tegyük egy tálba, gyúrjuk homogén állagúra! Fedjük le folpackkal, és pihentessük 30 percig!
  3. Szűrjük lel a levendulát, hevítsük fel ismét a tejes tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt!
  4. Osszuk ketté a tésztát! Tésztagéppel nyújtsuk ki egészen vékonyra! Halmozzunk teáskanál segítségével golyókat a töltelékből az egyik tésztalapra, majd vízzel enyhén nedvesítsük be a másik tésztát, és helyezzük rá! Vágjunk négyzeteket belőle úgy, hogy mindegyik közepén legyen egy töltelék, majd a sarkokat hajtsuk felfelé, hogy klasszikus tortellini formát kapjunk!
  5. A vajmártáshoz készítsünk rántást 20 gramm vajjal és a liszttel! Melegítsük fel az alaplét, és adjuk hozzá a rántáshoz, főzzük néhány percig, amíg sima nem lesz!
  6. Öntsük a mártást a turmixgépbe, adjuk hozzá a maradék vajat, sózzuk, ízesítsük szerecsendióval! Addig turmixoljuk, amíg krémes állaga nem lesz! Tegyük félre, tartsuk melegen a tálalásig!
  7. Enyhén sós vízben nagyjából két perc alatt főzzük tökéletesre a tortellinit! Szűrjük le a tésztát, dobjuk bele a meleg vajmártásba! Tálaláskor őrölt mandulával, szerencsendióval és ehető virágokkal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez történik, ha egy luxusszálloda, egy koktélbár és egy porcelánmanufaktúra közösen alkot
Már ezért a pezsgőért érdemes kilátogatni a 30. Budapest Borfesztiválra
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom