Close
Parmezánnal, levendulával és mandulával lesz tökéletes a tortellini

Parmezánnal, levendulával és mandulával lesz tökéletes a tortellini

Aurora Mazzucchelli olasz Michelin-csillagos séf osztotta meg tökéletes tortellini receptjét, amelyben a klasszikus tésztaételt levendulás töltelékkel dobta fel, hogy aztán ehető virágokkal is díszítse.

Az étel egyszerre elegáns és csábító, ha követjük a sztárszakács utasításait, garantált lesz a siker.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 60 gramm tej
  • 100 gramm tejszín
  • 2 gramm levendula
  • 300 gramm resztelt parmezán

A tésztához:

  • 200 gramm rétesliszt
  • 100 gramm finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája

A mártáshoz:

  • 100 gramm vaj
  • 20 gramm finomliszt
  • 200 ml húsleves alaplé
  • frissen reszelt szerecsendió

A díszítéshez:

  • 50 gramm őrölt mandula
  • frissen reszelt szerecsendió
  • opcionálisan ehető virágok

Elkészítés:

  1. Készítsük el a tölteléket! Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis lábasban 70 fokra, majd az edényt húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a levendulát! Hagyjuk két órán keresztül pihenni!
  2. A tészta minden hozzávalóját tegyük egy tálba, gyúrjuk homogén állagúra! Fedjük le folpackkal, és pihentessük 30 percig!
  3. Szűrjük lel a levendulát, hevítsük fel ismét a tejes tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt!
  4. Osszuk ketté a tésztát! Tésztagéppel nyújtsuk ki egészen vékonyra! Halmozzunk teáskanál segítségével golyókat a töltelékből az egyik tésztalapra, majd vízzel enyhén nedvesítsük be a másik tésztát, és helyezzük rá! Vágjunk négyzeteket belőle úgy, hogy mindegyik közepén legyen egy töltelék, majd a sarkokat hajtsuk felfelé, hogy klasszikus tortellini formát kapjunk!
  5. A vajmártáshoz készítsünk rántást 20 gramm vajjal és a liszttel! Melegítsük fel az alaplét, és adjuk hozzá a rántáshoz, főzzük néhány percig, amíg sima nem lesz!
  6. Öntsük a mártást a turmixgépbe, adjuk hozzá a maradék vajat, sózzuk, ízesítsük szerecsendióval! Addig turmixoljuk, amíg krémes állaga nem lesz! Tegyük félre, tartsuk melegen a tálalásig!
  7. Enyhén sós vízben nagyjából két perc alatt főzzük tökéletesre a tortellinit! Szűrjük le a tésztát, dobjuk bele a meleg vajmártásba! Tálaláskor őrölt mandulával, szerencsendióval és ehető virágokkal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom