Aurora Mazzucchelli olasz Michelin-csillagos séf osztotta meg tökéletes tortellini receptjét, amelyben a klasszikus tésztaételt levendulás töltelékkel dobta fel, hogy aztán ehető virágokkal is díszítse.
Az étel egyszerre elegáns és csábító, ha követjük a sztárszakács utasításait, garantált lesz a siker.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 60 gramm tej
- 100 gramm tejszín
- 2 gramm levendula
- 300 gramm resztelt parmezán
A tésztához:
- 200 gramm rétesliszt
- 100 gramm finomliszt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
A mártáshoz:
- 100 gramm vaj
- 20 gramm finomliszt
- 200 ml húsleves alaplé
- só
- frissen reszelt szerecsendió
A díszítéshez:
- 50 gramm őrölt mandula
- frissen reszelt szerecsendió
- opcionálisan ehető virágok
Elkészítés:
- Készítsük el a tölteléket! Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis lábasban 70 fokra, majd az edényt húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a levendulát! Hagyjuk két órán keresztül pihenni!
- A tészta minden hozzávalóját tegyük egy tálba, gyúrjuk homogén állagúra! Fedjük le folpackkal, és pihentessük 30 percig!
- Szűrjük lel a levendulát, hevítsük fel ismét a tejes tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt!
- Osszuk ketté a tésztát! Tésztagéppel nyújtsuk ki egészen vékonyra! Halmozzunk teáskanál segítségével golyókat a töltelékből az egyik tésztalapra, majd vízzel enyhén nedvesítsük be a másik tésztát, és helyezzük rá! Vágjunk négyzeteket belőle úgy, hogy mindegyik közepén legyen egy töltelék, majd a sarkokat hajtsuk felfelé, hogy klasszikus tortellini formát kapjunk!
- A vajmártáshoz készítsünk rántást 20 gramm vajjal és a liszttel! Melegítsük fel az alaplét, és adjuk hozzá a rántáshoz, főzzük néhány percig, amíg sima nem lesz!
- Öntsük a mártást a turmixgépbe, adjuk hozzá a maradék vajat, sózzuk, ízesítsük szerecsendióval! Addig turmixoljuk, amíg krémes állaga nem lesz! Tegyük félre, tartsuk melegen a tálalásig!
- Enyhén sós vízben nagyjából két perc alatt főzzük tökéletesre a tortellinit! Szűrjük le a tésztát, dobjuk bele a meleg vajmártásba! Tálaláskor őrölt mandulával, szerencsendióval és ehető virágokkal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
