Ide kell elutaznod, ha a világ jelenlegi legjobb városában töltenél el pár napot

Egy újabb lista, ami alapján dönthetsz.

A világ legjobb városait megnevezni rendre forró vitákat generál. Mi is megírtunk már különféle szempontokra épülő rangsorokat, szóljanak azok a fenntarthatóságról, a biztonságról, az éjszakai életről vagy a zöld területekről. Vagy akár egyszerre mindről.

Most itt a legújabb, amit a Resonance Consultancy készített és az egymilliónál több lakossal rendelkező városokat értékelte, figyelembe véve többek között a biztonságot, a foglalkoztatási szintet, a művészeti színtér minőségét és a kulturális sokszínűséget.

A Resonance 2022 legjobb városairól szóló listájának első helyén pedig London zárt.

A kategóriákon belül az új munkahelyek számában és a világjárványból való gyors és erős felépülésben végzett az élen. Talán kicsit meglepőnek tűnhet, ha valaki ott él, holott az Egyesült Királyság fővárosa immáron hét egymást követő évben vezeti a Resonance rangsorát.

A második helyen Párizs végzett, köszönhetően például az új kerékpárutaknak és a terjedelmes új gyalogos zónáknak, míg a dobogó harmadik foka New York-é, hála a látogatószám növekedésének és a tömegközlekedésbe fektetett sikeres közelmúltbeli beruházásnak.

Érdemes megemlíteni, hogy a Resonance tanulmányában kiosztották a "tiszteletbeli legjobb város" címet is, melyet Ukrajna fővárosa, Kijev érdemelt ki az orosz invázió alatti dacosságáért és ellenálló képességéért. Dicsérték még az éjszakai és éttermi életéért, illetve lenyűgöző történelméért is.

A top tíz így fest:

  • London, Egyesült Királyság
  • Párizs, Franciaország
  • New York, USA
  • Tokió, Japán
  • Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
  • Barcelona, Spanyolország
  • Róma, Olaszország
  • Madrid, Spanyolország
  • Szingapúr
  • Amszterdam, Hollandia

A teljes listát, melyen Budapest a 23. helyen végzett, ide kattintva lehet böngészni.

A megélhetési költségek növekedése miatt sokan húznak idén a nadrágszíjon és alaposan átgondolják az utazási terveiket. De ez nem jelenti azt, hogy a kukában kellene landolnia a téli napsütés élvezetének, ráadásul a szezonon kívüli időszak remek alkalom arra, hogy böngésszünk a melegebb éghajlatú opciók között és aztán megszökjünk pár napra.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

a világ | toplista | rangsor | legjobb | 2022

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom