Close
Így rendeződött át idén a legdrágább városok listája

Így rendeződött át idén a legdrágább városok listája

Az Economist Intelligence Unit (EIU) idén is rangsorolta a világ nagyvárosait a megélhetési költségek alapján.

A felmérés szerint, amely 172 településen vizsgálta a mindennapi termékek árának alakulását, az átlagos megélhetési költségek 8,1 százalékkal nőttek, ami nagyrészt az ukrajnai háborúnak és a járvány hosszú távú következményeinek köszönhető.

New York

A válság azonban néhol kevésbé, máshol jobban éreztette a hatását, és kissé átrendezte a lista első helyeit is.

A tavaly az élre került Tel-Aviv most harmadik lett, és a tavalyi második helyezett, de korábban több éven át vezető Szingapúr ismét az első helyen végzett,

méghozzá New Yorkkal holtversenyben, amely a tavalyi ötödik helyről ugrott az élre, a rangsor történetében először.

A tavaly szintén második helyre kerülő Párizs viszont az idén már csak a kilencedik. Európa legdrágább városa Zürich lett, amely a hatodik helyen található, közvetlenül utána Genffel, a sort pedig Koppenhága zárja a tizedik helyen.

Zürich

A világ legolcsóbb városa maradt a szíriai Damaszkusz, és a líbiai Tripoli is megőrizte a második helyét. Harmadik helyen viszont ezúttal nem Taskentet, hanem az iráni fővárost, Teheránt találjuk.

Így alakult tehát a legdrágább városok listája az idén:

1. New York, Szingapúr
3. Tel Aviv
4. Hong Kong, Los Angeles, USA
6. Zürich
7. Genf
8. San Francisco
9. Párizs
10. Koppenhága

Koppenhága

Nemrég derült ki, hogy Budapest Európa egyik legolcsóbb úti célja, júniusban pedig az ECA International rangsorolta a városokat az ottani költségek szerint, és a Time Out is készített egy listát, a városok lakóitól kapott visszajelzések alapján.

(Forrás: Time Out, képek: Getty Images)

fővárosok | legdrágább | eiu

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram