Close
Ezek a világ legdrágább városai 2022-ben

Ezek a világ legdrágább városai 2022-ben

A ECA International összeállította szokásos listáját a világ legdrágább városairól. A kalkulációba beleszámítják az alapélelmiszerek árát, az albérleti díjakat, a rezsiköltségeket, a tömegközlekedést és a helyi valuta erősségét is.

Sorozatban ez a harmadik év, amikor Hongkongot hirdeti ki az ECA a világ legdrágább városának, emellett Ázsiát nyugodtan nevezhetjük a legdrágább kontinensnek is, hiszen a tízes listára öt városuk, Hongkong mellett

Tokió, Sanghaj, Kanton és Szöul is felkerült. Hatodik helyen Tel-Aviv végzett.

Nemcsak a legdrágább város ázsiai, de a leggyorsabban dráguló is.

Colombo, Srí Lanka legnagyobb városa az előző évhez képest huszonhárom helyet lépett előre.

Európa legdrágább városa pedig a svájci Genf, amely Hongkong és New York után a harmadik helyen áll.

Majdnem minden nagyobb európai város esetében csökkenő tendencia figyelhető meg, aminek pusztán az az oka, hogy az euró rosszabbul teljesített az elmúlt tizenkét hónapban, mint az amerikai dollár és az angol font.

Mindezek mellett a külső tényezők, így például a politika és a nemzetközi konfliktusok is szerepet játszhatnak a rangsor alakulásában. Ilyen az oroszok ukrajnai inváziója és a bevezetett szankciók is, amik azt eredményezték, hogy

Moszkva a 62., Szentpétervár pedig a 147. helyre került.

A világ legdrágább városai

  1. Hong Kong
  2. New York
  3. Genf
  4. London
  5. Tokió
  6. Tel Aviv
  7. Zürich
  8. Sanghaj
  9. Kanton
  10. Szöul

New Yorkon kívül más úti célok is vannak az Egyesült Államokban, amelyek hihetetlenül sokba kerülnek. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük az USA legdrágább szpotjait, itt pedig arról olvashatsz, mennyibe kerülnek a világ legértékesebb útlevelei.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

utazás | drága városok | ázsia | hongkong

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom