Ezek a világ legdrágább városai 2022-ben

A ECA International összeállította szokásos listáját a világ legdrágább városairól. A kalkulációba beleszámítják az alapélelmiszerek árát, az albérleti díjakat, a rezsiköltségeket, a tömegközlekedést és a helyi valuta erősségét is.

Sorozatban ez a harmadik év, amikor Hongkongot hirdeti ki az ECA a világ legdrágább városának, emellett Ázsiát nyugodtan nevezhetjük a legdrágább kontinensnek is, hiszen a tízes listára öt városuk, Hongkong mellett

Tokió, Sanghaj, Kanton és Szöul is felkerült. Hatodik helyen Tel-Aviv végzett.

Nemcsak a legdrágább város ázsiai, de a leggyorsabban dráguló is.

Colombo, Srí Lanka legnagyobb városa az előző évhez képest huszonhárom helyet lépett előre.

Európa legdrágább városa pedig a svájci Genf, amely Hongkong és New York után a harmadik helyen áll.

Majdnem minden nagyobb európai város esetében csökkenő tendencia figyelhető meg, aminek pusztán az az oka, hogy az euró rosszabbul teljesített az elmúlt tizenkét hónapban, mint az amerikai dollár és az angol font.

Mindezek mellett a külső tényezők, így például a politika és a nemzetközi konfliktusok is szerepet játszhatnak a rangsor alakulásában. Ilyen az oroszok ukrajnai inváziója és a bevezetett szankciók is, amik azt eredményezték, hogy

Moszkva a 62., Szentpétervár pedig a 147. helyre került.

A világ legdrágább városai

  1. Hong Kong
  2. New York
  3. Genf
  4. London
  5. Tokió
  6. Tel Aviv
  7. Zürich
  8. Sanghaj
  9. Kanton
  10. Szöul

New Yorkon kívül más úti célok is vannak az Egyesült Államokban, amelyek hihetetlenül sokba kerülnek. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük az USA legdrágább szpotjait, itt pedig arról olvashatsz, mennyibe kerülnek a világ legértékesebb útlevelei.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

hongkong | ázsia | drága városok | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom