Őszi-téli fáradtság ellen ennél jobbat nem találsz!
A világ legegyszerűbb energiagolyójához mogyoróvajra, datolyára, zabra, étcsokoládéra és chiamagra van szükség. A végeredmény pedig egy életmentő nassolni való, tele értékes rostokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal.
Hozzávalók:
- 1 csésze datolya kimagozva, beáztatva
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 1/4 csésze étcsokoládé apróra zúzva
- 1 evőkanál chiamag
- 2/3 csésze apró szemű zabpehely
Elkészítés:
- Elsőként a datolyát magozzuk ki, majd áztassuk be 10 percre annak érdekében, hogy megszívja magát nedvességgel és megpuhuljon!
- A datolyát csepegtessük le, tegyük a turmixgépbe és pürésítsük! Daráljuk le a zabpelyhet, és adjuk hozzá a datolyához! Tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze!
- Készítsünk kis golyókat a masszából, opcionálisan forgassuk bele kókuszreszelékbe!
- Fogyasztás előtt tegyük legalább 15 percre a hűtőbe!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
étel | egészséges | recept | desszert | vegán
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!