Öt hozzávaló és 15 perc kell csak a világ legegyszerűbb energiagolyójához

Őszi-téli fáradtság ellen ennél jobbat nem találsz!

A világ legegyszerűbb energiagolyójához mogyoróvajra, datolyára, zabra, étcsokoládéra és chiamagra van szükség. A végeredmény pedig egy életmentő nassolni való, tele értékes rostokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal.

Hozzávalók:

  • 1 csésze datolya kimagozva, beáztatva
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1/4 csésze étcsokoládé apróra zúzva
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2/3 csésze apró szemű zabpehely

Elkészítés:

  1. Elsőként a datolyát magozzuk ki, majd áztassuk be 10 percre annak érdekében, hogy megszívja magát nedvességgel és megpuhuljon!
  2. A datolyát csepegtessük le, tegyük a turmixgépbe és pürésítsük! Daráljuk le a zabpelyhet, és adjuk hozzá a datolyához! Tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze!
  3. Készítsünk kis golyókat a masszából, opcionálisan forgassuk bele kókuszreszelékbe!
  4. Fogyasztás előtt tegyük legalább 15 percre a hűtőbe!

Ez is érdekelhet:

Őszi piték – Egy tészta, három ízvilág

A töltelékek minden esetben megidézik a szezont.

(Fotó: Getty Images)

étel | egészséges | recept | desszert | vegán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom