Öt hozzávaló és 15 perc kell csak a világ legegyszerűbb energiagolyójához

Őszi-téli fáradtság ellen ennél jobbat nem találsz!

A világ legegyszerűbb energiagolyójához mogyoróvajra, datolyára, zabra, étcsokoládéra és chiamagra van szükség. A végeredmény pedig egy életmentő nassolni való, tele értékes rostokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal.

Hozzávalók:

  • 1 csésze datolya kimagozva, beáztatva
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1/4 csésze étcsokoládé apróra zúzva
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2/3 csésze apró szemű zabpehely

Elkészítés:

  1. Elsőként a datolyát magozzuk ki, majd áztassuk be 10 percre annak érdekében, hogy megszívja magát nedvességgel és megpuhuljon!
  2. A datolyát csepegtessük le, tegyük a turmixgépbe és pürésítsük! Daráljuk le a zabpelyhet, és adjuk hozzá a datolyához! Tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze!
  3. Készítsünk kis golyókat a masszából, opcionálisan forgassuk bele kókuszreszelékbe!
  4. Fogyasztás előtt tegyük legalább 15 percre a hűtőbe!
Ez is érdekelhet:
Őszi piték – Egy tészta, három ízvilág

A töltelékek minden esetben megidézik a szezont.

(Fotó: Getty Images)

vegán | egészséges | energiagolyó | energiaszelet | édesség | recept

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Csábító a magas a kamat, de mást is mérlegelni kell – private banking az MBH Bankkal
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom