Close
Ezek a világ legjobb élményei az utazók szerint

Ezek a világ legjobb élményei az utazók szerint

A Tripadvisor online élménypiaca, a Viator első alkalommal osztotta ki Élménydíjait, melyekkel a világ legjobb programjait jutalmazta.

Az elismerések köre összesen kétszázhúsz tevékenységre és tizenegy földrajzi régióra terjed ki, az Egyesült Államokra, Kanadára, Latin-Amerikára, a Karib-térségre, Nyugat-Európára, Észak-Európára, Dél-Európára, Kelet-Európára, a Közel-Keletre és Afrikára, Ausztráliára és Új-Zélandra, valamint Ázsiára és a csendes-óceáni szigetekre.

Az összesítés az értékelések átlagán, az elmúlt évi foglalások számán és a véleményt tartalmazó foglalások arányán alapul.

Minden régióból a húsz legjobb élmény rangsorát állították fel, az első helyezetteket pedig az oldalon kitűzővel is jutalmazzák. Íme, a régiógyőztesek!

Amerikai Egyesült Államok

Az Államokban járó turistákat igazán lenyűgözi az a kajakos vagy SUP-os ökotúra, mely a floridai Neaples tengerparti mangroveerdői közé kalauzolja a látogatókat, ahol többek között delfinekkel, lamantinokkal és különleges madarakkal találkozhatnak.

Kanada

Odavannak a turisták a québeci városnéző túra iránt, ahol idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Felső- és az Alsóváros legnépszerűbb látnivalóit, és bepillanthatnak többek között az Erődítmény, a Citadella és a Notre Dame des Victoires templom titkaiba.

Latin-Amerika

Aki a mexikói Puerto Vallartában jár, annak kihagyhatatlan program az a gasztro- és koktéltúra, ahol taco-, desszert- és koktélkóstolókon ismerkedhet meg a helyi gasztronómia és rövidital-készítés gyökereivel.

Karib-szigetek

Ha beneveznénk egy hamisítatlan karibi élményre, a Dominikai Köztársaságban található Punta Canát ajánlják az utazók, ezen belül pedig a kiscsoportos vitorlázást és sznorkelezést az üdülővárost körülvevő kristálytiszta vizeken, trópusi koktélokkal fűszerezve.

Nyugat-Európa

A nyugat-európai látnivalók közül Berlin bizonyul a legkeresettebbnek, az utazók kedvence az a félnapos gyalogtúra a berlini Mittében, amelyen feltárul a város múltja és jelene a berlini faltól az Unter den Linden-en, a Brandenburgi kapun, a Reichstagon és a Holokauszt Emlékművön át a Checkpoint Charlie-ig.

Észak-Európa

Skandinávia minden vonzerejét felülmúlva az északi régió győztese a Nagy-Britannia világörökségi fürdővárosát, Bath-ot és a környező Északkelet-Somersetet bejáró séta lett.

Dél-Európa

A dél-európai eredményen nem vagyunk nagyon meglepődve,  ezen az egynapos kiránduláson mi is szívesen bejárnánk Firenzét, Sienát, San Gimignanót és Pisát, ebéddel és borskóstolóval összekötve a Chianti borvidéken.

Kelet-Európa

A Kelet-Európába utazókat Prága bűvöli el leginkább, és igencsak népszerűnek bizonyul a város nevezetességeit bemutató séta a Károly-híddal, a zsidó negyeddel, az óvárossal és a várnegyeddel, hajókázással a Moldván, valamint hagyományos fogásokból álló ebéddel.

Közel-Kelet és Afrika

A régión belül nehéz versenyre kelni Egyiptommal, legalábbis ezt mutatja, hogy ott egy nyolcórás, Kairóból induló privát túra lett a győztes, melynek során a turisták körbejárhatják a gízai piramisokat, az Egyiptomi Múzeumot és a bazárt.

Ausztrália és Új-Zéland

Háromórás naplementetúra Darwin környékén, egy óceánjáró fedélzetén egy pohár habzóborral és tapasszal vagy barbecue-val kísérve.

Ázsia és a csendes-óceáni szigetek

Hatórás sznorkelezés és polinéz kenuzás főzőleckével és grillebéddel egybekötve a Francia Polinézia-i Moorea-Maiao lagúnájában.

A különleges élmények összesítései mellett idén is elkészültek a klasszikus népszerűségi listák, melyek a legvágyottabb úti célokat gyűjtik össze.

(Forrás: Travel Daily News, képek: Unsplash, Getty Images)

túra | nagy sztori | tripadvisor | élmények | viator

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram