Close
Ezek a világ legjobb élményei az utazók szerint

Ezek a világ legjobb élményei az utazók szerint

A Tripadvisor online élménypiaca, a Viator első alkalommal osztotta ki Élménydíjait, melyekkel a világ legjobb programjait jutalmazta.

Az elismerések köre összesen kétszázhúsz tevékenységre és tizenegy földrajzi régióra terjed ki, az Egyesült Államokra, Kanadára, Latin-Amerikára, a Karib-térségre, Nyugat-Európára, Észak-Európára, Dél-Európára, Kelet-Európára, a Közel-Keletre és Afrikára, Ausztráliára és Új-Zélandra, valamint Ázsiára és a csendes-óceáni szigetekre.

Az összesítés az értékelések átlagán, az elmúlt évi foglalások számán és a véleményt tartalmazó foglalások arányán alapul.

Minden régióból a húsz legjobb élmény rangsorát állították fel, az első helyezetteket pedig az oldalon kitűzővel is jutalmazzák. Íme, a régiógyőztesek!

Amerikai Egyesült Államok

Az Államokban járó turistákat igazán lenyűgözi az a kajakos vagy SUP-os ökotúra, mely a floridai Neaples tengerparti mangroveerdői közé kalauzolja a látogatókat, ahol többek között delfinekkel, lamantinokkal és különleges madarakkal találkozhatnak.

Kanada

Odavannak a turisták a québeci városnéző túra iránt, ahol idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Felső- és az Alsóváros legnépszerűbb látnivalóit, és bepillanthatnak többek között az Erődítmény, a Citadella és a Notre Dame des Victoires templom titkaiba.

Latin-Amerika

Aki a mexikói Puerto Vallartában jár, annak kihagyhatatlan program az a gasztro- és koktéltúra, ahol taco-, desszert- és koktélkóstolókon ismerkedhet meg a helyi gasztronómia és rövidital-készítés gyökereivel.

Karib-szigetek

Ha beneveznénk egy hamisítatlan karibi élményre, a Dominikai Köztársaságban található Punta Canát ajánlják az utazók, ezen belül pedig a kiscsoportos vitorlázást és sznorkelezést az üdülővárost körülvevő kristálytiszta vizeken, trópusi koktélokkal fűszerezve.

Nyugat-Európa

A nyugat-európai látnivalók közül Berlin bizonyul a legkeresettebbnek, az utazók kedvence az a félnapos gyalogtúra a berlini Mittében, amelyen feltárul a város múltja és jelene a berlini faltól az Unter den Linden-en, a Brandenburgi kapun, a Reichstagon és a Holokauszt Emlékművön át a Checkpoint Charlie-ig.

Észak-Európa

Skandinávia minden vonzerejét felülmúlva az északi régió győztese a Nagy-Britannia világörökségi fürdővárosát, Bath-ot és a környező Északkelet-Somersetet bejáró séta lett.

Dél-Európa

A dél-európai eredményen nem vagyunk nagyon meglepődve,  ezen az egynapos kiránduláson mi is szívesen bejárnánk Firenzét, Sienát, San Gimignanót és Pisát, ebéddel és borskóstolóval összekötve a Chianti borvidéken.

Kelet-Európa

A Kelet-Európába utazókat Prága bűvöli el leginkább, és igencsak népszerűnek bizonyul a város nevezetességeit bemutató séta a Károly-híddal, a zsidó negyeddel, az óvárossal és a várnegyeddel, hajókázással a Moldván, valamint hagyományos fogásokból álló ebéddel.

Közel-Kelet és Afrika

A régión belül nehéz versenyre kelni Egyiptommal, legalábbis ezt mutatja, hogy ott egy nyolcórás, Kairóból induló privát túra lett a győztes, melynek során a turisták körbejárhatják a gízai piramisokat, az Egyiptomi Múzeumot és a bazárt.

Ausztrália és Új-Zéland

Háromórás naplementetúra Darwin környékén, egy óceánjáró fedélzetén egy pohár habzóborral és tapasszal vagy barbecue-val kísérve.

Ázsia és a csendes-óceáni szigetek

Hatórás sznorkelezés és polinéz kenuzás főzőleckével és grillebéddel egybekötve a Francia Polinézia-i Moorea-Maiao lagúnájában.

A különleges élmények összesítései mellett idén is elkészültek a klasszikus népszerűségi listák, melyek a legvágyottabb úti célokat gyűjtik össze.

(Forrás: Travel Daily News, képek: Unsplash, Getty Images)

tripadvisor | túra | viator | élmények | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom