Close
A világ legjobbjai közé válaszották Budapest egyik legelengánsabb hotelbárját

A világ legjobbjai közé válaszották Budapest egyik legelengánsabb hotelbárját

A tekintélyes CNN állította össze a listát.

A Gresham-palotában működő Four Seasons Hotel Kollázsa is bekerült a világ legjobb hotelbárjai közé –olvasható a CNN által közölt cikkben, melyet egy Budapesten élő utazási szakíró jegyez.

A világ ikonikus szállodáiban kapható legjobb signature koktélokról könyvet is írt Alia Akkam úgy véli, jelenleg az utazási mizéria miatt nem igazán tudjuk megkóstolni ezeket az italokat, de amint visszatér az élet, a vendéglátóiparnak szüksége lesz a támogatásunkra. Addig is, amolyan inspirációként, forgassuk a könyvet, vagy legalább nyálazzuk át az írásban kiemelt legjobb hotelbárok kínálatát.

A tophelyek közé befért többek között a londoni Connaught Bar, a szentpétervári Belmond Grand Hotel Europe Lobby Barja, a torontói Drake Hotel, vagy a Maldív-szigeteken található Chill Bar.

A szerző a Greshammel kapcsolatban feleleveníti az épület rövid történetét; a Quittner Zsigmond és a Vágó fivérek tervei alapján épült a palotát 1907-ben adták át a londoni The Gresham biztosítótársaság budapesti székházaként. A szecessziós remekmű megőrizte a stílusjegyeket, és olyan kiemelkedő jellemzői vannak, mint a Zsolnay kerámiából készült burkolólapok, Róth Miksa üvegablakai, vagy a kovácsoltvas korlátok. A koktélokat illetően tippet is ad: szerinte a Kollázsban a Smoky Forestet érdemes kikérni, amelyben mezcal, vérnarancs és fenyőmag költözik össze.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Hartyányi Norbert, Getty Images)

toplista | budapest | legjobb | hotelbárjai | világ

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram