Close
A Four Seasons Budapest a világ álomhotelei között

A Four Seasons Budapest a világ álomhotelei között

Az amerikai Condé Nast Traveller, a luxus utazási magazinok királynője, idén is előrukkolt különleges évvégi számával, benne az “Aranylistával” vagyis a világ legjobb szállodáinak gyűjteményével. Ez eleve méltó esemény arra, hogy hírt adjunk róla, idén ráadásul hazai szállodaként, a Four Seasons Budapest Gresham Palace is bekerült az élvonalba.

A Gold Listet 1997-től – a magazin indulásától kezdve – minden évben a Condé Nast New York-i és londoni irodáinak szerkesztői készítik, akik az egész éves tapasztalatok alapján mondják meg, melyek számítanak az év legmenőbb szállásainak. A kutatás összesen negyvenkilenc országban és hat kontinensen zajlik, és – a listát elnézve – biztosak vagyunk benne, ezek az újságírók a világ legszerencsésebb emberei között vannak. A listán közel százötven helyszín szerepel, a könnyebb szemezgetés érdekében kontinensekre osztva találhatjuk meg a magazin honlapján. A kiválasztott csodák között szerepelnek elegáns angol cottage fogadók, többszáz méter magas dubaji felhőkarcolókban nyílt hotelek és afrikai szavannán nyitott luxus lodge-ok is.

Bizony, ilyenkor akaratlanul is elszabadul a fantáziánk, így mikor Európához érünk, már fejben bejártuk a nagyvilág legtávolabbi pontjait.

Az öreg kontinens kategóriáját a franciák nyitják meg, ahol a modern luxus, a dizájn és a nagyvilági élet már akkor is a hétköznapok része volt, amikor mi még csak ismerkedtünk a nyugati világgal. Az első három hotel között szerepel a Riviéra gyöngyszemének, a Cap-Ferrat félszigetnek csodája, a Grand Hôtel du Cap Ferrat, Pierre-Yves Rochon bútoraival, a Villa La Coste Paul Cézanne kedvenc francia városkájában, Aixois-ban – ami Aix-en-Provence helyiek által használt úri neve – biodinamikus szőlőbirtokával, és a 11. századi átalakított kastély, Domaine des Etangs, ahol méterenként botlunk bele egy Matisse-ba vagy Picassóba.

Aztán lejjebb görgetünk, olvadozunk, és ebben az illusztris társaságban jön a szívdobbanás, a büszkeség érzése, hiszen a Lánchíd pesti hídfőjének legimpozánsabb épülete, az 1906-ban szecessziós stílusban épült Gresham Palota is aranylistás – tehát a világ legjobbjai között van –, ahol 2004 óta működik a Four Seasons szállodalánc budapesti tagja, százhetvenkilenc szobával és tizenhét lakosztállyal.

Így ha épp mégsem tudunk elugrani Afrikába vagy Ausztráliába, egy hétvégi brunch a Greshamben még nem is igényel nagy szervezést.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal
Ilyen sem történik minden nap: lett egy új óceánunk, ami a térképekre is felkerül!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom