Close
A Four Seasons Budapest a világ álomhotelei között

A Four Seasons Budapest a világ álomhotelei között

Az amerikai Condé Nast Traveller, a luxus utazási magazinok királynője, idén is előrukkolt különleges évvégi számával, benne az “Aranylistával” vagyis a világ legjobb szállodáinak gyűjteményével. Ez eleve méltó esemény arra, hogy hírt adjunk róla, idén ráadásul hazai szállodaként, a Four Seasons Budapest Gresham Palace is bekerült az élvonalba.

A Gold Listet 1997-től – a magazin indulásától kezdve – minden évben a Condé Nast New York-i és londoni irodáinak szerkesztői készítik, akik az egész éves tapasztalatok alapján mondják meg, melyek számítanak az év legmenőbb szállásainak. A kutatás összesen negyvenkilenc országban és hat kontinensen zajlik, és – a listát elnézve – biztosak vagyunk benne, ezek az újságírók a világ legszerencsésebb emberei között vannak. A listán közel százötven helyszín szerepel, a könnyebb szemezgetés érdekében kontinensekre osztva találhatjuk meg a magazin honlapján. A kiválasztott csodák között szerepelnek elegáns angol cottage fogadók, többszáz méter magas dubaji felhőkarcolókban nyílt hotelek és afrikai szavannán nyitott luxus lodge-ok is.

Bizony, ilyenkor akaratlanul is elszabadul a fantáziánk, így mikor Európához érünk, már fejben bejártuk a nagyvilág legtávolabbi pontjait.

Az öreg kontinens kategóriáját a franciák nyitják meg, ahol a modern luxus, a dizájn és a nagyvilági élet már akkor is a hétköznapok része volt, amikor mi még csak ismerkedtünk a nyugati világgal. Az első három hotel között szerepel a Riviéra gyöngyszemének, a Cap-Ferrat félszigetnek csodája, a Grand Hôtel du Cap Ferrat, Pierre-Yves Rochon bútoraival, a Villa La Coste Paul Cézanne kedvenc francia városkájában, Aixois-ban – ami Aix-en-Provence helyiek által használt úri neve – biodinamikus szőlőbirtokával, és a 11. századi átalakított kastély, Domaine des Etangs, ahol méterenként botlunk bele egy Matisse-ba vagy Picassóba.

Aztán lejjebb görgetünk, olvadozunk, és ebben az illusztris társaságban jön a szívdobbanás, a büszkeség érzése, hiszen a Lánchíd pesti hídfőjének legimpozánsabb épülete, az 1906-ban szecessziós stílusban épült Gresham Palota is aranylistás – tehát a világ legjobbjai között van –, ahol 2004 óta működik a Four Seasons szállodalánc budapesti tagja, százhetvenkilenc szobával és tizenhét lakosztállyal.

Így ha épp mégsem tudunk elugrani Afrikába vagy Ausztráliába, egy hétvégi brunch a Greshamben még nem is igényel nagy szervezést.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom