Close
Hogy mit adtak nekünk a New York-iak? Például három ilyen inspiráló helyet

Hogy mit adtak nekünk a New York-iak? Például három ilyen inspiráló helyet

Nagyjából ezres nagyságrendű lehet a világváros alkotásra ösztönző helyeinek száma, de ebben a háromban egészen biztosan kapunk valami extra, megfoghatatlan dolgot. Hogy mit, az csak ott derül ki. 

American Copper Buildings

Akadnak kiadó lakások is a gigantikus toronyban, de csak néhányat lehet kifogni azok közül, melyek közvetlenül a szemet gyönyörködtető híd szomszédságában várják ideiglenes lakóikat – havi 12 ezer dolláros bérleti díjért.

A SHoP Architects által megálmodott épületpárt a Murray Hillen találjuk a 626 First Avenue-n. A bizonyos kiadó rezidencia az épület egyik sarkában kapott helyet, méghozzá két hálószobával, két fürdővel és olyan panorámával,

aminek élethű leírásához valószínűleg nyelvújításért kellene folyamodnunk az MTA-hoz.

A méretes ablakokkal szinte fél New Yorkot láttatni engedő lakást hatalmas belmagasság, fényűző felületek, egyedi faszekrények és ízléses márványfelületek jellemzik – no meg egy olyan, növényekkel szépen beültetett terasz, ahol a legmélyebb írói válságban szenvedő szerzőnek is másodpercek alatt visszatér az ihlete.

1stdibs bemutatóterem

A mindeddig csupán digitális formában működő, leginkább bútorokat, ékszereket, lámpákat, divatcikkeket és dekorációt forgalmazó áruház egy korábbi raktárépület hetedik emeletén alakította ki a hatalmas bemutatótermét.

A helyszínen szinte minden irányzat képviselteti magát az antiktól kezdve a vintázson keresztül a legmodernebb dizájnig.

A termékek között találhatunk például foteleket, asztalokat, merész világítótesteket, képzőművészeti alkotásokat, vázákat, csillárokat, szőnyegeket és mindenféle egyéb lakberendezési tárgyat amelyek egytől egyig elismert dizájnstúdióktól, illetve kiskereskedőktől származnak. Az ötven kiállító között szerepel például a Fernando Mastrangelo, a Ladies & Gentleman Studio és a Chang & Co.

Habitas

A StyleMood egy 1885-ben felhúzott tűzoltóságot alakított át hangulatos klubbá.

A hat emeletet elfoglaló Habitast a cég első szállodájának témáját követve azért rendezték be a város egyik leghírhedtebb környékén, hogy afféle nyugodt menedékként szolgáljon.

Nem volt könnyű dolguk a tervezőknek, mert az elképzelés szerint a klubnak reflektálnia kellett a város vibrálására, meg kellett tartania az eredeti épület stílusjegyét, és persze követnie kellett a hotel hagyományait. Végül egy többféle szerepre kapható, közösségi térként aposztrofálható klubbal gazdagodott a kreatív energiákban amúgy sem szűkölködő New York. Egy olyan helyet alkottak, ahol ismerős környezetben otthonosan érezhetjük magunkat, kapcsolatokat építhetünk, pihenhetünk, zenét komponálhatunk (!), finomakat ehetünk, és persze dolgozhatunk is.

Az enteriőr a régi és a modern világ keverékeként üdvözli vendéget, miközben jó néhány elemet (ablakok, kandalló) megtartott az eredeti, tűzoltósághoz tartozó berendezésből. A társalgón kívül többek között vetítőszoba, jóga- és meditációs helyiségekkel támogatott wellnessrészleg elégíti ki az igényeket, de fölmehetünk a tetőtérbe megcsodálni a New York-i panorámát, kimehetünk a pálmafákkal díszített, klasszikus vöröstégla falakkal körbevett udvarra, plusz ha úgy alakul, alvókapszulákban akár a klubban is tölthetjük az éjszakát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Rejtőzködésből csillagos ötöst kap ez a brazil faház
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom