Close
Csak csónakkal, repülővel vagy kötélhágcsón érhetünk el a világ legjobb strandjára

Csak csónakkal, repülővel vagy kötélhágcsón érhetünk el a világ legjobb strandjára

A legjobb gasztronómiai és kulturális úti célok rangsora után elkészült a Tripadvisor éves Travellers’ Choice-listája a világ legjobb tengerpartjairól is.

Az élen a brazíliai Baía do Sancho végzett, amely az ország kontinentális részétől 354 kilométerre található Fernando de Noronha szigetcsoporton helyezkedik el, és bizony, meg kell küzdeni azért, hogy az ember eljusson hozzá, de cserébe varázslatos élményben lehet része.

Európa három helyet szerzett a világranglistán: az izlandi Vikben található Reynisfjara a negyedik, a portugál Praia da Falésia hatodik, a Lampedusán található Spiaggia dei Conigli pedig a nyolcadik helyen áll, és ez a három helyszín vezeti az európai listát.

Míg az olasz part fehér homokjával és türkizkék tengerével nyűgözi le a fürdőzőket, az izlandi Reynisfjara, amely a Trónok harcában is feltűnt, fekete homokkal, mélykék vízzel és geometrikus bazaltformációival teremt misztikus hangulatot.

Szintén három hellyel képviselteti magát a Karib-térség, az Egyesült Államokból pedig Hawaii fehér homokos gyöngyszeme, Ka’anapali kapott helyet a listán, amely egy híres rituáléval is büszkélkedhet: egy búvár minden este fáklyákkal rakja körbe a Puʻu Kekaʻa-sziklát, majd leugrik róla, újrajátszva Maui Kahekili királyának hőstettét.

A világ tíz legjobb strandja:

1. Baía do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília
2. Eagle Beach, Aruba, Karib-térség
3. Cable Beach, Broome, Ausztrália
4. Reynisfjara Beach, Vik, Izland
5. Grace Bay Beach, Turks and Caicos, Karib-térség
6. Praia da Falésia, Olhos de Agua, Portugália
7. Radhanagar Beach, Havelock-sziget, India
8. Spiaggia dei Conigli, Szicília, Olaszország
9. Varadero Beach, Kuba, Karib-térség
10. Ka’anapali Beach, Maui, Hawaii

Praia da Falésia

Ezek pedig Európa legjobb tengerpartjai:

1. Reynisfjara, Vik, Izland
2. Praia da Falesia, Olhos de Agua, Portugália
3. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Szicília
4. La Concha strand, San Sebastian – Donostia, Spanyolország
5. Playa de Muro, Spanyolország
6. Falassarna, Görögország
7. Nissi, Ayia Napa, Ciprus
8. Balos-lagúna, Kissamos, Görögország
9. Sotavento, Costa Calma, Spanyolország
10. Plage du Sillon, Saint-Malo, Franciaország

Ezt a tengerpartot kevesen ismerik, pedig Európa egyik legjobbjának mondják, a közösségi médiában pedig ez a strand megy nagyot.

(Forrás: CNN, Tripadvisor, képek: Getty Images)

Reynisfjara | Travellers' Choice Awards | tengerpart | a világ legjobb | tripadvisor

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram