Close
Ilyen egy éjszaka a világ legmagányosabb házában

Ilyen egy éjszaka a világ legmagányosabb házában

Erre számíthat az, aki bevállalja a gyötrelmes odautat, és aztán szó szerint elszigetelve tölti el az idejét valahol a világ vége után két sarokkal.

Mi is írtunk már a világ legtávolabbi és legrejtélyesebb házáról, amely az izlandi Vestmannaeyjar-szigetcsoport egyik gyöngyszemén, az Ellidaey-szigeten található, amely olyannyira apró, hogy húsz perc alatt keresztül lehet haladni rajta. Ennek a világvégi szigetnek a kellős közepén áll önmagában egy csodálatos, rejtelmes ház, ahová bárki szívesen elvonulna, ha besokall a nagyvárosi forgatagtól. A házat csupán hajóval vagy helikopterrel lehet megközelíteni.

Egy népszerű youtuber, Ryan Trahan bevállalta az utazást és természetesen videót is készített a nem mindennapi kalandjáról. Trahan komppal, hajóval és két helybéli segítségével jutott el a világ legmagányosabb házához.

A semmi közepén felhúzott épület sztorija az elmúlt évek során számos – alaptalan – találgatás forrása volt. Az egyik elmélet szerint a házat az izlandi kormány ajándékozta a popsztár Björknek, míg egy másik – meglehetősen vad – teória értelmében egy különc milliárdos építette zombiapokalipszis esetére. Jó néhány publikáció azt állítja, hogy a ház elhagyatott, de figyelembe véve, hogy Trahan a videójában teljesen felpakolt éléskamrát, modern, működő konyhát és fürdőszobát, valamint elektronikus berendezéseket és egy tűzoltó készüléket is bemutat, ez a verzió elég valószínűtlennek tűnik.

A valóság azonban ennél sokkal profánabb.

A titok ugyanis az, hogy nincs titok: a ház 1953-ban épült, és nincs állandó lakója. Az Ellidaey Vadászegyesület tulajdonában áll, és kizárólag a szervezet tagjai vehetik birtokukba időről időre. A sziget a lundavadászat népszerű helyszíne, és amikor az egyesület tagjai nem vadásznak, ülő- és pihenőhelyként használják az ingatlant.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

izland | sziget | éjszaka | ellidaey | magányos

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Idén jobb, ha nem kapcsolod ki hosszú időre a telefonod Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram