Close
Megválasztották a világ legszebb városát, itt van a közelben a győztes

Megválasztották a világ legszebb városát, itt van a közelben a győztes

Huszonhétezer voksoló nem tévedhet.

A Cseh Köztársaság fővárosát választották meg a világ legszebb városának a Time Out felmérése alapján.

A magazin világszerte 27 ezer városlakót kérdezett meg lakóhelyük legjobb tulajdonságairól, ezek alapján pedig a Prága végzett az élen – a szavazók 83 százaléka csak dicséretekkel halmozta el, már ami a szépségét illeti.

Mindez nem számít akkora meglepetésnek, mivel Prága a Time Out legjobb városokat rangsoroló összesített listáján is előkelő pozícióban, a hetedik helyen zárt a harminchétből.

A magyarázat szerint Prága az építészet és a történelem szerelmeseinek kedvelt célpontja. Leginkább olyan kiemelkedő építészeti nevezetességeinek köszönheti a megtisztelő címet, mint a Táncoló ház, a Lőportorony, a Szent Miklós-templom és természetesen a Károly híd vagy a csillagászati óra.

De persze Prága nemcsak az épületekről szól: kiemelik a Letná parkot, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a hegyoldalra, vagy egy szimpla folyóparti sétát, aminél kevés megnyugtatóbb opció van elkapni a város hangulatát.

A listán egyébként New York, Párizs és Chicago követi Prágát.

Nem véletlenül tartják a világ egyik legnagyobb turistamágnes városának, erről ráadásul papírja is van. Gyönyörű, rendezett, tiszta és élhető helynek számít, amennyiben okosan időzítve elkerüljük a csomópontjait. Igyekeztünk úgy megnézni Prágát, hogy közben ne zabáljanak fel a turistái.

(Forrás: Matadornetwork és Time Out, fotók: Getty Images, Pixabay)

prága | legszebb | 2021 | toplista | szavazás

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram