Kiderült, hogy a világ egyik legunalmasabb városa itt van a szomszédunkban

Bangkok fényei és pulzálása, Párizs varázsa és történelme, Tokió lenyűgöző kultúrája – néhány városnak mindene megvan ahhoz, hogy bármikor lenyűgözze látogatóit. A vibráló kultúrákkal és izgalmas úti célokkal teli világnak létezik azonban egy másik oldala is, méghozzá az egyhangúság és az unalom birodalma – a The World Bucket List sorrendbe is állította a legunalmasabb helyeket.

A tízes lista talán legmeglepőbb szereplője az olaszországi Pisa. Az indoklás szerint, bár a város kétségtelenül híres az ikonikus ferde toronyról, a többi része nehezen tudja megragadni a látogatókat. Miután mindenki elkészítette a kötelező fotót, a turisták gyakran azon kapják magukat, hogy további érdekes látnivaló után vágyakoznak.

Mivel Pisa egyetlen komoly nevezetességre támaszkodik, hiányzik belőle az a bizonyos változatosság, ami ahhoz szükséges, hogy ledobja magáról az Olaszország egyik legunalmasabb városa címet.

Egészen közel van hozzánk a dobogó harmadik helyét elfoglaló Pozsony,

amelynek "történelmi óvárosa bájos ugyan, de kisvárosias hangulata hozzájárul ahhoz, hogy az egyik kevésbé élénk európai főváros legyen. A kevés fajsúlyosabb látnivaló és a nyugodtabb tempó miatt nem biztos, hogy kielégíti azt az izgalomvágyat, amit egyesek egy fővárosban keresnek."

Második helyen a floridai St. Petersburg végzett. Az indoklás alapján, míg maga az állam a napsütés és az izgalom szinonimája, addig St. Petersburg nem tükrözi ezt a lelkesedést. A többségében idősek alkotta közösség hangulata és a változatos látnivalók hiánya nagyban hozzájárult az ezüstéremhez.

A "győztes", vagyis a világ legunalmasabb helye az amerikai Texasban található Lubbock lett, ami megtestesíti az állam lényegét, de hiányzik belőle a tipikus texasi hangulat. A hatalmas síkságok és a jellegzetes látnivalók hiánya pedig a megszokás városává teszi.

A top tíz így fest:

  1. Lubbock, USA
  2. St. Petersburg, USA
  3. Pozsony, Szlovákia
  4. Pisa, Olaszország
  5. Hatfield, Anglia
  6. Helsinki, Finnország
  7. Birmingham, Anglia
  8. Santiago, Chile
  9. Mesa, USA
  10. Ottawa, Kanada

Ennek inverzeként az OLBG online fogadási weboldal a Tripadvisor és az AirDNA adatainak felhasználásával alkotta meg a kontinens alternatív bulifővárosainak listáját. Európa ötven legnagyobb városát hasonlították össze az Airbnb-k, a helyi sör átlagos és a taxik kilométerenkénti ára, valamint a százezer lakosra jutó bárok és szórakozóhelyek és az egymillió lakosra jutó kaszinók száma alapján.

(Forrás: The World Bucket List, fotók: Getty Images)

lista | legunalmasabb | pozsony | városok | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom