Close
Mutatjuk a világ tíz jelenlegi legjobb szállodáját!

Mutatjuk a világ tíz jelenlegi legjobb szállodáját!

Európa legjobbnak vélt üdülőhelyei a jó értelemben vett régimódi nagyszerűségnek, az igényes kiszolgálásnak és a csúcsminőségű szolgáltatásnak szinonimái. Ezeket a szállodákat gyakran középkori várakban vagy freskókkal díszített palotákban rejtik el, ám 2019 legjobb üdülőinek tízes listája azt bizonyítja, nem feltétlenül kell ilyen exkluzív vagy történelmi környezet ahhoz, hogy egy szálláshely kimagaslót nyújtson.

A Travel + Leisure magazin minden évben megkéri olvasóit, írják meg a külföldi utazások során ért benyomásaikat a kiemelkedő hotelekről, városokról, szigetekről, hajóutakról, gyógyfürdőkről, légitársaságokról és így tovább. A tapasztalataikból állnak össze a World’s Best Awards-listák, melyek közül most az év legjobb szállodáit mutatjuk meg.

Idén taroltak a görögök, merthogy a top 10-be öt szállodájuk is befért – érdekesség, hogy mind az ötöt Szantorinin találjuk.

Az elbűvölő és számtalan dolog miatt irigyelt Olaszország sem panaszkodhat, elvégre négy hoteljük képviselteti magát a legjobbak között (a maradék egyet Írországban kell keresnünk).

10. Andronis Boutique Hotel, Szantorini, Görögország

A sziklák között megbújó butikhotel medencéjének partjáról szinte megérinthetjük az Égei-tengert.

Oia városában az Andronis Boutique Hotel azon autentikus szálláshelyek közé tartozik, melyek épületei hófehérre meszelt falakkal követik a görög hagyományokat.

8. Andronis Luxury Suites, Szantorini, Görögország (holtversenyben)

Az eleganciájáról ismert testvérhotelben festői szépségű villákban huszonkilenc lakosztály várja a nyugodt pihenést keresőket.

Barlangmedence, gyógyfürdő és a világ egyik legszebb lokációjú étterme jelentik azt a bizonyos pluszt.

8. Ballyfin, County Laois, Írország  (holtversenyben)

 

Azt mondják, a vendéglátás színvonala a sztratoszférába emelkedik az Írország szívében található, gyönyörű parkkal körbevett, szalonnal és könyvtárral csábító vidéki rezidencián,

ahol múlt századi pompában tölthetjük el az éjszakát.

Mindössze húsz lakosztálya van, de mindegyikben úgy érezhetjük magunkat, mintha a Downton Abbey-ben szerepelnénk.

7. Borgo Egnazia, Savelletri Di Fasano, Olaszország

Púlia tartomány egyedi hangulatát minden négyzetcentiméterében átadja a Borgo Egnazia, melynek épületei a környékbeli falvak stílusát követik.

Privát strand, spa, olajfák, igazi autentikus mediterrán hangulat, gondoskodó és figyelmes személyzet jellemzi a szállodát – nem véletlenül zsebeli be folyton a különböző díjakat.

6. Katikies Hotel, Szantorini, Görögország

Elhelyezkedését tekintve világszinten is az élmezőnyben lenne a helye a végtelenül elegáns szállodának: az egész szigeten talán a Katikies Hotel végtelenített medencéje mellől lehet a legjobban megcsodálni a naplementét.

Erősek gasztróban is: éttermük és borkóstolóik kiemelkedő színvonalúak.

5. Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino, Olaszország

Toszkánának bármikor, bármilyen körülmények között képesek vagyunk szerelmet vallani.

Ennek a nyolcszáz éves épületben helyet kapott, elképesztő környezetben fekvő hotelnek sem lenne nehéz, melyben gyógyfürdő, két étterem, és kiváló borok jelenítik meg a vidék esszenciáját.

4. Palazzo Avino, Ravello, Olaszország

Egy mesébe illő rózsaszín palota a csodás Amalfi-parton, amely csendes, turistáktól mentes környéken, öbölre néző pazar kilátással hív.

A 12. századi épület maga a nagybetűs pompa finom szövetekkel, régiségekkel, márvánnyal, virágos teraszokkal, vakítóan zöldellő pázsittal.

3. Grand Hotel Villa Serbelloni, Como, Olaszország

Íme a Comói-tó partjának legszebb szállodája! Murano-csillárok, márványoszlopok és freskókkal díszített mennyezet teszi igazán kívánatossá a kiválóan felszerelt, klasszikus stílusban berendezett villa elegáns lakosztályait.

És akkor még nem említettük a két medencét, a spat, a tenisz- és squashpályákat, valamint a Michelin-csillagos éttermet.

2. Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection, Szantorini, Görögország

Bár az enteriőrje minimalista jegyeket mutat, az Imerovigli faluban található húszszobás hotel leginkább az intim és a romantikus címkéket kapja meg.

Ehhez minden bizonnyal vastagon hozzájárul az elénk táruló megkapó kilátás, a hangulatos bár és étterem, valamint a sziget legnagyobb végtelenített medencéje.

1. Canaves Oia Epitome, Szantorini, Görögország

Alig múlt egyéves az Ammoudi halászfaluban felhúzott butikhotel, máris Görögország egyik jelképe lett. Elég csak megnézni a hagyományokat tisztelő fehér falakat és a durvának ható kőépületeket, melyek ebben az összeállításban még arrafelé is elég egyedinek mondhatóak.

Tágas, szellős, kiválóan felszerelt, márványbútorokkal díszített lakosztályokat ajánl a huszonnégy szobás villa, no meg Michelin-csillagos séfet, öbölre néző, vadító panorámát, L alakban felépített, tengerre nyíló éttermet, királyi hálót, és a fűthető, végtelenített medence partjára kipakolt kényelmes napozóágyakat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Travel + Leisure)

legjobb | nagy sztori | világ | szavazás | szállás

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram