Close
Öt ok, amiért imádni lehet Olaszországot

Öt ok, amiért imádni lehet Olaszországot

Nyilván ez a lista alapesetben közelebb lenne a végtelenhez, mint a nullához, de most csupán öt olyan dolgot szedtünk össze az álomszerű butikhoteltől kezdve a luxuskategóriás pingpongasztalig, amiért odavagyunk Itáliáért, az olasz hangulatért, életfelfogásért.

Ház egy euróért

Zungoli és Mussomeli városában is egyetlen euró ellenében válhatunk háztulajdonossá. A vásárlás folyamatát egyszerűbbé tették, például külön honlapot is készítettek az érdeklődők számára. Zungoli polgármestere még egy fiatal önkéntesekből álló csapatot is kijelölt, akik segítik a vásárlókat, és kapcsolatot tartanak azokkal az építőipari cégekkel, akik segíthetnek az adott ház felújításában. A lényeg ugyanis ebben az esetben is azonos: az új tulajdonosnak három éven belül renováltatnia kell az ingatlant. Persze még így is igen jól járhat a vevő, hiszen mégiscsak egy gyönyörű vidéken, Nápoly és az Amalfi-part közelében csíphet meg egy házikót.

Zungoli annyira elbűvölő, hogy egész Olaszország legszebb falvai közt emlegetik. A középkori településen kisebb házak és nagyobb kúriák is találhatóak, ám csupán ezer embernek ad otthont. Ami pedig a másik városkát illeti, a Szicília területén található Mussomeli is várja a potenciális házvásárlókat, akiknek a dolgát több nyelven beszélő ingatlanszakértők igyekeznek megkönnyíteni. Emellett ők is készítettek egy honlapot, ahol képeket és sok-sok információt találhatunk az eladó házakról – közöttük olyanok is szerepelnek, amelyekre nem is kell túl sokat költeni, így valóban mindenki jól járhat.

Elbűvölő butikhotelek

Toszkána és Umbria butikhoteleiben bármikor eltöltenénk egy hónapot. Vagy akár az egész életünket.

A Castello di Vicarellót tizenkét éve nyitották, kihasználva a réges-régi ház és a környék fantasztikus adottságait; a panoráma elsősorban a hegyeket tárja elénk, de messziről feltűnik a tenger is. Hét lakosztályt bír el a hotel, nem egy szobában szépen faragott balinéz ágyak és 18. századból maradt rézkádak vannak.

Castel Monastero, ez a Siena közeli kolosszális hotel nem feltétlenül a családias búvóhely kategóriájába tartozik.

Hetvenhat szobája régimódi hangulatú, terrakotta padlóval és freskókkal feldobott enteriőrrel, valamint egyszerűnek ható, letisztult berendezéssel várja a vendégeket, akik esténként a közeli falvak hangulatos éttermeiben vacsorázhatnak, a környék igazi vonzerejét mégis a gyógyfürdők jelentik.

Castello di Casole mind a negyvenegy hálószobája a történelmi emlékekkel átitatott főépületben van berendezve, díszes faragású faágyakkal és márvány fürdőszobákkal.

Akadnak két-három szobás privát lakosztályok is, melyekhez saját úszómedence dukál, de akinek nem jutott prémium szoba, az sem szomorkodhat, mert a boltíves mennyezetű fürdőben igénybe veheti a hely spa szolgáltatásait.

Castello di Reschio kreatív, izgalmas és szép hely, Észak-Umbria dombjain, Lisciano Nicconéban.

A szálloda, vagy inkább kibérelhető farm legcsodásabb pontja a rozmaringos, levendulás, olajbogyó- és gránátalmafákkal csalogató kertje mellett egyértelműen a hegyoldalba épített medencéje, ahol minden gondját elfelejti az ember.

Szintén Umbriában járunk, méghozzá egy évszázadokkal korábban még őrtoronyként funkcionáló kőházban, amit a híres építész, Christopher Chong és felesége varázsolt újjá.

Az biztos, hogy Torre di Moravolában kánikula esetén sem kell tartanunk az izzadástól, hála a hűvöset adó falaknak. Hét lakosztályban és egy medencében álmodozhatunk arról, milyen lenne az olajfaligetekkel és tölgyerdőkkel borított Carpini-völgybe költözni. Igazi romantikus hely ez a Júlia-erkélyével és a teraszával, no meg a főtoronyban megbújó, süllyesztett kádjával és hatalmas kanapéjával feldobott lakosztályával együtt.

The Grand House, egy hometel

A hometel egy prémium hotel szolgáltatásait ötvözi az otthon melegének semmihez sem hasonlítható komfortos érzésével,

vagyis olyan szállásokat kínál, melyek nagyjából félúton vannak mondjuk a Four Seasons és egy kiemelkedőbb Airbnb-lakás között.

Ennek a még elég újnak számító szcénának máris egy kiemelkedő képviselőjére bukkantunk a fővárosban: a Micangeli testvérpárra, Massimo és Maurizio Micangelire, pontosabban az általuk alapított The Grand House-ra, amely elképesztő apartmanokkal csalogatja a Rómába érkezőket.

The Grand House egyelőre hét apartmant kínál Rómában, de azok mindegyike felejthetetlen éjszakákat ígér, elvégre nem mindennap borozgathatunk esténként például reneszánszkori palotában vagy közvetlenül a Pantheon szomszédságában. A The Grand House nem csupán fejedelmi körülményeket ad, hanem úgy kezeli a vendéget, mintha báróként jött volna: saját kísérőt biztosít a város felfedezésére, huszonnégy órás concierge-szolgáltatás lesi a kívánságait, kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően könnyedén összehozza a római kulturális élet legfontosabb szereplőivel, ha pedig azt szeretné, hogy Michelin-csillagos séf készítse el a vacsoráját, csak egy szavába kerül.

La Fiermontina hotel

La Fiermontina hotel Lecce macskaköves utcás történelmi városában található. Letisztult hangulatot árasztó szürke falai kifinomult eleganciát sejtetnek, mint ahogy a kovácsoltvas erkélyek és az olívafák árnyékában megbújó szobrokkal díszített kertek is azt sugallják, nem egy átlagos szállodában fogjuk eltölteni az éjszakákat. A 17. században épült La Fiermontina mindössze tizenhat szobát kínál.

Valamennyi, szürke és fehér falakkal megfestett lakosztálynak megvan a saját karaktere, köszönhetően a szobákban elhelyezett kortárs, vintázs és antik bútoroknak. Kora este a medence melletti vagy a benti bár kényelmes foteljeiben lehet ejtőzni, és a szálloda impresszív művészeti kollekciójában (Le Corbusier, Charlotte Perriand és többek között Tobia Scarpa alkotásaiban) gyönyörködni.

Ez a luxuskategóriás pingpongasztal

Tulajdonképpen egy továbbfejlesztett változatról van szó, a Lungolinea névre keresztelt asztal egy korábbi, teljes egészében kristályüvegből készült változata már évekkel ezelőtt debütált. A Salone del Mobile 2019 keretein belül bemutatott új verzió az anyaghasználatot illetően különbözik az elődjétől. Míg a játéktér ezúttal is üveg, a háló alapanyaga Alcantara (csiszolt bőrhöz hasonló, felső kategóriás textilanyag), az asztal lábai pedig kőrisfából készültek. Az összhatás tökéletes.

A fából készült elemekkel kiegészült Lungolinea az olasz dizájn kifinomultságát és találékonyságát hivatott reprezentálni.

Alapvetően egy pingpongasztal, de minden kétséget kizáróan egy modern nappali ékeként is megállná a helyét, amelyen akár pókerezni is lehet.

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adriano Design, Getty Images, Moravola.com, Reschio.com, Casalidicasole.com, Castelmonastero.com, Castellodivicarello.com, The Grand House, Suitcasemag.com)

adriano pingpongasztal | szálloda | mussomeli | ház | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram