Mi kell egy ütős villásreggelihez? Egy tökéletes quiche alaprecept felturbózva friss alapanyagokkal.
A quiche-t talán legegyszerűbben sós piteként jellemezhetnénk, ami már előző este előkészíthető, ezért a villásreggelit megelőzően csupán a sütőbe kell betolni. Ráadásul milliónyi változatban összeállítható ízlésünk szerint, így minden alkalommal új ízélményt kínál. Összeállításunkban most egy alapreceptet és néhány remek változatot mutatunk.
Hozzávalók:
- 1 csomag quiche levelestészta
- egy 1/2 csésze reszelt, vagy más módon feldarabolt sajt
- 1 csésze főzőtejszín
- 3 tojás elkeverve
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazott piteformába helyezzük a méretre vágott quiche tésztát. Tojással lazán megkenjük, a tésztát megszurkáljuk villával, és 5-10 perc alatt elősütjük.
- Kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, rászórjuk a sajt felét. Összekeverjük a tejszínt a tojással, hozzákeverjük a maradék sajtot, a válogatott hozzávalókat, és ráöntjük. További 35-40 percig sütjük, tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.
Első variáció: friss zöldfűszeres és sajtos quiche
Használjuk morzsolt feta- vagy kecskesajtok keverékét, a tojásos masszába pedig tegyünk még 2-4 teáskanál friss zöldfűszert, így például petrezselymet, bazsalikomot, oreganót vagy kakukkfüvet!
Második variáció: kolbászos, gombás quiche
A tojásos masszához cheddar sajtot használjunk, és keverjünk bele fél csészényi, apróra vágott kolbászt, ugyanennyi lilahagymát és ugyanennyi gombát!
Harmadik variáció: olaszos quiche
A quiche elkészítéséhez mozzarellát használjunk, a tojásos keverékhez pedig egy csészényi, félbevágott koktélparadicsomot és két teáskanálnyi friss bazsalikomot tegyünk!
Negyedik variáció: görögös quiche
Az elősütött pitetésztára fél csomag fetát morzsolunk, majd a tojásos- tejszínes masszához adjuk a maradék sajtot, egy marék bébispenóttal, egy kis kockákra vágott kaliforniai paprikával és egy kis fej apróra vágott vöröshagymával.
Édes(ebb) napok
Délutáni kávézáshoz és teázáshoz el sem tudunk képzelni jobb kísérőt, mint egy roppanós tésztával és fantasztikusan lágy krémmel készült mille-feuille. Annak ellenére, hogy a desszert elkészítése ránézésre rendkívül bonyolult, ha a tésztát lecseréljük előre csomagolt, leveles változatra, máris nyert ügyünk van. A torták királynőjét pedig így készítsd el!
(Fotók: Getty Images)
villásreggeli | quiche | recept | gasztronómia | reggeli
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!