Milliónyi változatban elkészíthető a villásreggelik királya

Mi kell egy ütős villásreggelihez? Egy tökéletes quiche alaprecept felturbózva friss alapanyagokkal.

A quiche-t talán legegyszerűbben sós piteként jellemezhetnénk, ami már előző este előkészíthető, ezért a villásreggelit megelőzően csupán a sütőbe kell betolni. Ráadásul milliónyi változatban összeállítható ízlésünk szerint, így minden alkalommal új ízélményt kínál. Összeállításunkban most egy alapreceptet és néhány remek változatot mutatunk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag quiche levelestészta
  • egy 1/2 csésze reszelt, vagy más módon feldarabolt sajt
  • 1 csésze főzőtejszín
  • 3 tojás elkeverve
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazott piteformába helyezzük a méretre vágott quiche tésztát. Tojással lazán megkenjük, a tésztát megszurkáljuk villával, és 5-10 perc alatt elősütjük.
  2. Kivesszük a sütőből az elősütött tésztát, rászórjuk a sajt felét. Összekeverjük a tejszínt a tojással, hozzákeverjük a maradék sajtot, a válogatott hozzávalókat, és ráöntjük. További 35-40 percig sütjük, tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük.

Első variáció: friss zöldfűszeres és sajtos quiche

Használjuk morzsolt feta- vagy kecskesajtok keverékét, a tojásos masszába pedig tegyünk még 2-4 teáskanál friss zöldfűszert, így például petrezselymet, bazsalikomot, oreganót vagy kakukkfüvet!

Második variáció: kolbászos, gombás quiche

A tojásos masszához cheddar sajtot használjunk, és keverjünk bele fél csészényi, apróra vágott kolbászt, ugyanennyi lilahagymát és ugyanennyi gombát!

Harmadik variáció: olaszos quiche

A quiche elkészítéséhez mozzarellát használjunk, a tojásos keverékhez pedig egy csészényi, félbevágott koktélparadicsomot és két teáskanálnyi friss bazsalikomot tegyünk!

Negyedik variáció: görögös quiche

Az elősütött pitetésztára fél csomag fetát morzsolunk, majd a tojásos- tejszínes masszához adjuk a maradék sajtot, egy marék bébispenóttal, egy kis kockákra vágott kaliforniai paprikával és egy kis fej apróra vágott vöröshagymával.

Édes(ebb) napok

Délutáni kávézáshoz és teázáshoz el sem tudunk képzelni jobb kísérőt, mint egy roppanós tésztával és fantasztikusan lágy krémmel készült mille-feuille. Annak ellenére, hogy a desszert elkészítése ránézésre rendkívül bonyolult, ha a tésztát lecseréljük előre csomagolt, leveles változatra, máris nyert ügyünk van. A torták királynőjét pedig így készítsd el!

(Fotók: Getty Images)

quiche | reggeli | pite | sós pite | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram