Garantált sikerélmény: így készítsd a mille-feuille-t a legegyszerűbben!

Délutáni kávézáshoz és teázáshoz el sem tudunk képzelni jobb kísérőt, mint egy roppanós tésztával és fantasztikusan lágy krémmel készült mille-feuille. Annak ellenére, hogy a desszert elkészítése ránézésre rendkívül bonyolult, ha a tésztát lecseréljük előre csomagolt, leveles változatra, máris nyert ügyünk van.

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 250 ml tej
  • 3 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 20 g finomliszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 150 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 125 g porcukor
  • 30 g étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A leveles tésztából kivágunk két darab 30x20 cm-es téglalapot, majd egymás után 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
  2. A krém készítéséhez tegyünk egy kis lábasba 250 ml tejet, melegítsük fel, és adjuk hozzá a három tojássárgáját és a porcukrot! Habverő segítségével, folyamatos keverés mellett a kétféle liszttel besűrítjük.
  3. A besűrűsödött krémet vegyük le a tűzről, kaparjuk bele a vaníliát, keverjük át, fedjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni!
  4. Verjük kemény habbá a tejszínt, adjuk hozzá a főzött krémhez, keverjük el és adagoljuk habzsákba!
  5. Az egyik tésztát helyezzük egy tálcára, nyomjuk rá a krémet, majd fedjük le még egy adag tésztával! Spatulával egyenletesen kenjük el, de akár kis gombócokként is meghagyhatjuk, így még szebb látványt nyújt majd. Opcionálisan gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk.
  6. Tegyük vissza a hűtőbe 30 percre, majd éles késsel, határozott mozdulatokkal szeleteljük fel! Porcukorral meghintve tálaljuk!

Édes napok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.

(Fotó: Getty Images)

francia desszert | desszert | édesség | recept | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom