Close
Garantált sikerélmény: így készítsd a mille-feuille-t a legegyszerűbben!

Garantált sikerélmény: így készítsd a mille-feuille-t a legegyszerűbben!

Délutáni kávézáshoz és teázáshoz el sem tudunk képzelni jobb kísérőt, mint egy roppanós tésztával és fantasztikusan lágy krémmel készült mille-feuille. Annak ellenére, hogy a desszert elkészítése ránézésre rendkívül bonyolult, ha a tésztát lecseréljük előre csomagolt, leveles változatra, máris nyert ügyünk van.

Hozzávalók:

  • 500 g leveles tészta
  • 250 ml tej
  • 3 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 20 g finomliszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 150 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 125 g porcukor
  • 30 g étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A leveles tésztából kivágunk két darab 30×20 cm-es téglalapot, majd egymás után 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni!
  2. A krém készítéséhez tegyünk egy kis lábasba 250 ml tejet, melegítsük fel, és adjuk hozzá a három tojássárgáját és a porcukrot! Habverő segítségével, folyamatos keverés mellett a kétféle liszttel besűrítjük.
  3. A besűrűsödött krémet vegyük le a tűzről, kaparjuk bele a vaníliát, keverjük át, fedjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni!
  4. Verjük kemény habbá a tejszínt, adjuk hozzá a főzött krémhez, keverjük el és adagoljuk habzsákba!
  5. Az egyik tésztát helyezzük egy tálcára, nyomjuk rá a krémet, majd fedjük le még egy adag tésztával! Spatulával egyenletesen kenjük el, de akár kis gombócokként is meghagyhatjuk, így még szebb látványt nyújt majd. Opcionálisan gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk.
  6. Tegyük vissza a hűtőbe 30 percre, majd éles késsel, határozott mozdulatokkal szeleteljük fel! Porcukorral meghintve tálaljuk!
Édes napok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.

(Fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Szívmelengető hírek Horvátországból: részlegesen nyithatnak az éttermek!
Három újhullámos hot dog, ami versenybe száll a legjobb burgerekkel
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom