Close
Így készítsd el a torták királynőjét!

Így készítsd el a torták királynőjét!

Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál keményítő
  • 200 ml tejszín
  • tetszőleges gyümölcs meghámozva és felszeletelve

Elkészítés:

  1. A sütőt 150°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot. Egyszerre csak egy evőkanállal tegyünk a tojáshoz a cukorból! Amikor sűrű, fényes habot kapunk, beletesszük a vaníliaaromát, a citromlevet és a keményítőt is.
  3. A sütőpapírra halmozzuk a habot, a közepébe egy kis krátert alakítunk ki kanál segítségével.
  4. A habcsókot egy órán keresztül sütjük, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  5. Egy kis tálban elkészítjük a tejszínhabot, megpucoljuk, illetve feldaraboljuk a gyümölcsöket.
  6. Eltávolítjuk a habcsók aljáról a sütőpapírt, a „krátert” tejszínhabbal megtöltjük, a tetejét pedig friss gyümölcsökkel díszítjük.
Édes napok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Sosem gondolnánk, mi a világ egyik legrégebbi étele
Szívmelengető hírek Horvátországból: részlegesen nyithatnak az éttermek!
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom