Close
Így készítsd el a torták királynőjét!

Így készítsd el a torták királynőjét!

Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál keményítő
  • 200 ml tejszín
  • tetszőleges gyümölcs meghámozva és felszeletelve

Elkészítés:

  1. A sütőt 150°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot. Egyszerre csak egy evőkanállal tegyünk a tojáshoz a cukorból! Amikor sűrű, fényes habot kapunk, beletesszük a vaníliaaromát, a citromlevet és a keményítőt is.
  3. A sütőpapírra halmozzuk a habot, a közepébe egy kis krátert alakítunk ki kanál segítségével.
  4. A habcsókot egy órán keresztül sütjük, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  5. Egy kis tálban elkészítjük a tejszínhabot, megpucoljuk, illetve feldaraboljuk a gyümölcsöket.
  6. Eltávolítjuk a habcsók aljáról a sütőpapírt, a „krátert” tejszínhabbal megtöltjük, a tetejét pedig friss gyümölcsökkel díszítjük.
Édes napok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Van egy palack, amibe már csak egri bikavér kerülhet
Az egyszerűségével okoz örömöt – A Marischka étteremben jártunk
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom