Close
Így készítsd el a torták királynőjét!

Így készítsd el a torták királynőjét!

Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál keményítő
  • 200 ml tejszín
  • tetszőleges gyümölcs meghámozva és felszeletelve

Elkészítés:

  1. A sütőt 150°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot. Egyszerre csak egy evőkanállal tegyünk a tojáshoz a cukorból! Amikor sűrű, fényes habot kapunk, beletesszük a vaníliaaromát, a citromlevet és a keményítőt is.
  3. A sütőpapírra halmozzuk a habot, a közepébe egy kis krátert alakítunk ki kanál segítségével.
  4. A habcsókot egy órán keresztül sütjük, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  5. Egy kis tálban elkészítjük a tejszínhabot, megpucoljuk, illetve feldaraboljuk a gyümölcsöket.
  6. Eltávolítjuk a habcsók aljáról a sütőpapírt, a „krátert” tejszínhabbal megtöltjük, a tetejét pedig friss gyümölcsökkel díszítjük.
Édes napok

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A koktél, ami több mint egy női név
Rejtélyes bejárat a "gasztronómia szentélyébe" – Nyit Rácz Jenő első étterme
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom