Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál keményítő
- 200 ml tejszín
- tetszőleges gyümölcs meghámozva és felszeletelve
Elkészítés:
- A sütőt 150°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadagolva a porcukrot. Egyszerre csak egy evőkanállal tegyünk a tojáshoz a cukorból! Amikor sűrű, fényes habot kapunk, beletesszük a vaníliaaromát, a citromlevet és a keményítőt is.
- A sütőpapírra halmozzuk a habot, a közepébe egy kis krátert alakítunk ki kanál segítségével.
- A habcsókot egy órán keresztül sütjük, majd hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
- Egy kis tálban elkészítjük a tejszínhabot, megpucoljuk, illetve feldaraboljuk a gyümölcsöket.
- Eltávolítjuk a habcsók aljáról a sütőpapírt, a „krátert” tejszínhabbal megtöltjük, a tetejét pedig friss gyümölcsökkel díszítjük.
Édes napok
Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek. Ma már nem lepődünk meg, ha valaki drazsékkal töltött változatot, valósághű szív formájú süteményt, esetleg a divatos naked, vagyis pucér tortát rendel egy születésnapra. A DIY mozgalomnak köszönhetően hobbicukrászok nyitnak sütizőket, évről évre új trendek jönnek, betonnal vonják be a sütiket, csillogó ásványnak álcázzák a puncstortát, és sorolhatnánk tovább és tovább.
(Fotók: Getty Images)
FOLYTASD EZZEL
