Egy futballstadionra emlékeztető épülettel bővült az Adidas főhadiszállása

A német sportszergyártó cégcsoport a napokban ünnepelhette alapításának hetvenedik évfordulóját. E jeles alkalomból egy stadionszerű épülettel bővítették székhelyüket, amibe mindenképp érdemes bekukkantani.

A márka alapítása mára legendássá vált, a híres testvérháború egyenesen filmbe illő történet. Az Adidas eredete tulajdonképpen 1924-ig nyúlik vissza, abban az évben született meg a Dassler Testvérek Cipőgyár a bajorországi Herzogenaurachban. Rudolf és Adolf Dassler családi vállalkozása a második világháborút követően egy vita miatt kettévált, a két testvér örökre elszakadt egymástól, kettészakítva ezzel az egész családot, de még a környék lakóit is.

Az Adidas márkanevet 1949-ben jegyezték be, ennek ünnepelhették most a hetvenedik évfordulóját. A jeles alkalom nem is múlt el nyomtalanul, a márka főhadiszállása egy új, Aréna névre keresztelt épülettel bővült. Az Aréna kívülről leginkább egy futballstadionra hasonlít,

különlegességét az adja, hogy az egész szerkezetet hatvanhét oszlop tartja, ezért távolról nézve kicsit olyan, mintha lebegne.

A stadionszerű külső belül persze nem kapukat, gyepszőnyeget és lelátót rejt, hanem három különböző emeletet, ahol a cég munkatársai irigylésre méltó körülmények között dolgozhatnak. Érdekesség, hogy az alkalmazottakat fogadó központi lépcsőházban fel- illetve leballagni egy év alatt összesítve épp annyi energiába telik, mint lefutni egy maratont.

Az Adidas főhadiszállása egyébként folyamatosan növekszik. Az Aréna előtt a tavalyi évben adták át a Halftime néven futó épületet, amely sportpályákra hasonlító konferenciatermeknek és egy hatalmas vállalati étteremnek ad otthont, de mivel egy sportszergyártóról van szó, rengeteg edzési lehetőség is adott a központban. Focipálya, strandröplabdapálya, teniszpályák, futópálya és edzőterem is akad a helyszínen, ahol az alkalmazottak számos különböző órán és oktatáson vehetnek részt.

A Herzogenaurachban található, nagyjából hatvan hektáron elterülő központban jelenleg 5600-an dolgoznak.

A cég 1999 óta körülbelül egymilliárd eurót fordított már ennek a területnek a fejlesztésére. A két említett épület, az új Aréna és a tavaly átadott Halftime összesen 350 millió euróba került. Ha globálisan vizsgáljuk a dolgot, az Adidas 57 ezer embert foglalkoztat világszerte. Igen nagy utat tettek meg 1947 óta, amikor a testvérek szakítása után 47-en kezdtek el dolgozni Adolf Dassler gyárában.

Ez is érdekelhet:

Az Adidas forradalmasítaná az iparágat egy 100%-ban újrahasznosítható cipővel

A német sportszergyártó elkötelezett a fenntarthatóság iránt, évek óta dolgoznak már környezetbarát gyártási megoldásokon. Ennek eredményeképpen az új Futurecraft Loop egyszerűen és teljes egészében újrahasznosítható.

(Képek: Adidas)

stadion | adolf dassler | adidas | német | aréna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom