Csodálatos meglepetésekkel készülnek az ország legjobb éttermei az adventi időszakra

Az év utolsó hónapjában a főváros topéttermei ünnepi díszbe öltöznek és gasztronómiai kínálatuk is a karácsonyi ízekre koncentrál. Idén különösen nagy hangsúlyt fektetnek az élményekre, így az adventi időszakban különleges meglepetésekkel készülnek. Megnéztük, hová érdemes betérni idén decemberben, Budapesten.

Solid adventi brunch

Az adventi időszakban minden szombaton és vasárnap is adventi brunch várja a vendégeket a Solidban. December 2. és december 24. között hétvégenként 11 és 14 óra között kóstolhatók meg a Hotel Rum a la carte reggeli fogásai, amikhez extra rumos, fahéjas, szegfűszeges adventi groggal és lélekmelengető szilvás pitével is készülnek.

Ajándékutalvány a Salttól

Idén is lehetőségünk van ajándékba adni a Salt-élményt ajándékkártya formájában. A Michelin-csillagos budapesti étterem fogásait végigkóstolni hihetetlen gasztronómiai élmény. Az ajándékkártya a vásárlást követő egy éven belül használható fel, ha pedig már most felfedeznénk az étterem őszi-téli kínálatát, érdemes asztalt foglalni, mert olyan zseniális fogások várnak, mint például a hagymás-mákos-sajtos talléron, vérpudinggal kínált padlizsánkrém.

Mikulás-napi sütibolt Ötvös Zsuzsival

Nem lenne teljes az ünnepi időszak Zsuzsi süteményei nélkül. Ebben az évben utolsó alkalommal, december 6-án nyitja meg a Laurel pop-up sütiboltját az étterem feletti Babérliget Könyvesboltban. A kínálat minden ízével az ünnepekre hangolódik, amelyben szerepet kap pár téli klasszikus – természetesen a megszokott Zsuzsis-csavarral. Ezúttal is lesznek vegán desszertek, mint például az emblematikus briósszendvics, ami most először édes verzióban is megkóstolható. Emellett akad még szilvalekváros & kacsatepertős mini bejgli, földimogyorós, banános, misós téli fagyi, kókuszos, ananászos, gines rumbaba, csokoládé háromszor mille-feuille, valamint fekete ribizli szelet törökmogyoróval és tonkababbal.

Laurel-box, tele ízekkel

Egy egészen különleges karácsonyi ajándékcsomagot is összeállított a Laurel, amiben a két főre szóló vacsorautalvány mellett egy Laurel Budapest Extra Brut pezsgő, isteni házi zakuszka, Laurel keksz, valamint egy üveg házi granola is helyet kapott. Fantasztikus meglepetés ez mindenkinek, aki kedveli a magas szintű gasztronómiát. Az elővásárolt ajándékcsomagot csak személyesen lehet átvenni a Laurel Budapest éttermében.

Karácsonyi Kombucha Workshop

A Salt Lab harmadik workshopján bárki megtanulhatja, hogyan kell kombuchát és vízikefírt készíteni, az ajándék kombucha gyártó készlet segítségével pedig karácsonyra már extra sok kombuchával lehet várni a vendégeket, Farkas Fruzsinától és Makádi Mayától pedig minden titkos trükköt elleshetünk. A workshop tartalmazza a kombucha elkészítéséről, történetéről, egészségügyi hatásairól szóló alapismereteket, a Solid-falatokat, kóstolót a Salt kombucháiból, az alapkészletet a házi fermentált ital elkészítéséhez, valamint a saját karácsonyi kombucha közös ízesítését is.

Karácsonyi ízek pazar környezetben a Párisi Udvarban

A Párisi Passage Restaurant ikonikus fogásokkal készül a Párisi Udvar Hotel Budapest lélegzetelállító épületében. Az ünnepi ízek a hét bármely napján megkóstolhatók ebéd- és vacsoraidőben. Kihagyhatatlannak tűnik a birsalmapürével, karamellizált dióval és brióssal kínált libamájpástétom, a tradicionális karácsonyi fogásnak számító bajai halászlé gyufatésztával.

A főételek közül zseniális ízeket ígér a tejszínes gombamártással készített fogasfilé, a vadasmártással és szalvétagombóccal kínált szarvas karajfilé, valamint a parmezános polentával, bébi cukkinivel és áfonyamártással készült báránygerinc. Az ünnepi hangulatot az Eszterházy desszert, forralt bor és téli puncs, valamint szezonális koktélok és remek champagne-ok fokozzák.

+1 tipp adventre, pizsiparti a Hotel Ginben

Fantasztikus hangulattal várja a baráti társaságokat rendhagyó pizsipartijára a Hotel Gin, ahol igazán felejthetetlen estét lehet eltölteni. Lehetőség nyílik a relaxációra a kiváló minőségű kozmetikumokkal, közben pedig megnézhetik kedvenc filmjüket, amik mellé természetesen egy kis harapnivaló, egy üveg gin és sok más extra is jár, hogy igazán jó legyen a közösen eltöltött idő.

(Fotók: Hivatalos oldalak)

étterem | program | ajándék | karácsony | nagy sztori | budapest

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés