Betiltja a kopaszodást és az őszülést a légiutas-kísérőknek ez a légitársaság

Az Air India új irányelveket fogalmazott meg a légiutas-kísérők számára, ebben gyakorlatilag tiltólistára került a kopaszodás és az ősz hajszál is.

Idén októberben egy új, negyven oldalas füzetet kaptak az Air India munkavállalói, amelyben többek között az is szerepel, hogy az ősz haj nem megengedett, a szürke hajszálakat természetes színűre kell festeniük. A divatos színek és a henna is tiltólistára került.

A férfiak sem ússzák meg: ha gyűrűt viselnek, az kizárólag jegygyűrű lehet és csak a szikh férfiak hordhatnak karkötőt, mivel az a hitük szimbóluma. Amennyiben kopaszodnak, teljesen le kell borotválniuk a fejüket, ráadásul ezt minden egyes nap meg kell tenniük.

Mindezeken túl a személyzet tagjai BMI- és súlyellenőrzésre is számíthatnak.

A szabályzat nemcsak a munkaidőre vonatkozik, hanem a munkába indulókra vagy az onnan távozókra is, így kötelesek akkor is betartani az új rendelkezéseket.

A légiutas-kísérők szakszervezete határozottan tiltakozott az új szabályozás ellen, szerintük annak mentális és egészségügyi kockázatai is vannak. A légitársaság szerint azonban az irányelvet a légiutas-kísérők és az utasok védelmére alakították ki, szerintük a túlsúlyos személyzet biztonsági kockázatot jelenthet.

(Forrás: Independent, fotók: Getty)

légiutas-kísérő | air india | szabályzat | stewardess

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom