Close
Egy légiutas-kísérő elárulta, milyen elképesztő kéréseket kapott már az utasoktól

Egy légiutas-kísérő elárulta, milyen elképesztő kéréseket kapott már az utasoktól

A légikísérők munkája nehéz. Bár legtöbben a nem problémás utasok közé soroljuk magunkat, mégis meglepődünk bizonyos szabályokon és azok esetleges megszegésén – például amikor megkérjük a személyzetet, tegyék fel a táskánkat a fej feletti tárolóba (elvileg ezt nem szabadna). De bőven akadnak olyanok, akik ennél sokkal messzebb merészkednek.

Emily, a Ryanair Essexből származó légiutas-kísérője nemrég a TikTokon posztolt egy videót a hozzá “beérkezett” legnevetségesebb kérésekről.

Akármilyen hihetetlen,

de előfordult olyan, hogy valaki azt kérte tőle, legyen szíves kinyitni a repülő egyik ablakát, mert meleg van; másvalaki a motort szerette volna kikapcsoltatni, mondván az túl hangos, míg egyszer egy utas azt próbálta elérni, hogy a tériszonya miatt repüljön alacsonyabban a gép.

És Emily szerint ez csupán kis szelete a néhol tényleg egészen elképesztő óhajoknak.

A hozzászólásokban sokan nehezen hitték el, hogy olyan kérések, mint a hajtómű kikapcsolására irányuló vágy tényleg megtörténtek-e, míg mások egyáltalán nem lepődtek meg. “Amikor azt mondom, hogy félek a repüléstől, akkor nem a magától repülőtől félek, hanem a benne lévő emberektől” – kommentálta valaki.

Finoman fogalmazva más jellegű kívánalmakkal is szembesült már: egyszer egy férfi utas szeretett volna egy italt fizetni Emilynek a telefonszámáért cserébe. Ezzel a művelettel vigyázni kell, mert könnyen zaklatásnak minősülhet, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg senki sem szeretné, ha a légiutas-kísérője iszogatna munkavégzés közben.

Tehát legközelebb, amikor megnyomjuk a gombot, gondoljuk végig, hogy kérésünk ésszerű, és főleg lehetséges-e.

Miután felszálltál, eltűnődtél már azon, hogy vajon mire gondol a személyzet, amikor köszönsz nekik? Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Getty Images)

kérések | repülés | légiuats-kísérő | utas | elképesztő

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram