Close
Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Emilie Gabella lakberendező osztotta meg tippjeit, amelyek bármelyik lakás atmoszféráját különlegessé teszik.

Miután idén már több mint hatmillió szállás közül lehet válogatni a platformon, minden eddiginél fontosabb a dizájn és az esztétika, ha a házigazdák versenyképesek akarnak maradni. A szakértők szerint az a jó, ha a bérlemény már önmagában is látnivalóként működik.

Teremts egyedi hangulatot az eklektikából!

Az eklektika ingoványos talaj lehet, de különleges hangulatot teremt, ha esztétikusan párosítja az ember a különböző stílusú elemeket. Az utazásból hozott emlékek és erős aurájú régiségek mellé válassz elegánsabb, csúcskategóriás darabokat is. A vintázs bútorok felhívják magukra a figyelmet, amihez jól illenek a vastag szövetek, például a bársony díszpárnákkal, a vastag gyapjú- vagy plüssszőnyeg.

Legyenek színkontrasztok!

Akár semleges, akár élénk árnyalatú a helyiség, fontos, hogy néhány helyen ettől eltérő, kiugró színeket alkalmazzunk:

fessük be az egyik falat vagy a szoba szerkezeti elemeit, például a gerendákat, vagy adjunk hozzá élénk színű bútorokat, színes padlót.

Olyan színt válasszunk, amely harmonizál a belső térrel, például, ha az általános színpaletta a földesebb árnyalatokat tartalmazza, jól mutathat az olívazöld fal.

Tervezd meg a fényeket!

Helyezz el lámpákat a kulcsfontosságú területeken, melyek melegséget és otthonosságot vagy kifinomultságot és ragyogást kölcsönöznek a térnek.

Nézd meg, merről áramlik be a természetes fény, és ehhez képest határozd meg, hogy hová kerüljenek lámpák.

A csillároktól a falra szerelhető foglalatokon át az álló- vagy asztali lámpákig számos, különböző hangulatú, fényerejű és funkciójú világítótest közül választhatod ki a célnak leginkább megfelelőt. A sötét helyiségekben biztosíts megfelelő mennyiségű fényt, de arra is ügyelj, hogy sehol ne legyen bántóan világos.

Díszíts műalkotással!

Egy szép festménnyel, nyomattal vagy szoborral nemcsak egyéniséget adhatsz az adott helyiségnek, de ha például helyi művészektől választasz alkotást, ezek a tárgyak akár arra is inspirálhatják a vendégeket, hogy elmerüljenek a régió kultúrájában.

Olyan darabok mellé tedd a voksod, amelyek kiegészítik az enteriőr színpalettáját és hangulatát.

A vintázs, eklektikus hangulathoz jól illenek a színes alkotások, míg a visszafogottabb, földes árnyalatokhoz és természetközeli hangulathoz tökéletesek a fekete-fehér modernista darabok.

Helyezz el növényeket, virágokat!

A növények, legyenek állók vagy függők, futók, kicsik vagy nagyok, barátságos légkört teremtenek. Egy friss virágcsokor is csodálatos hatást kelt, különösen, ha még illatozik is. Ugyanakkor ne legyen túl sok növény, és jobb, ha a műanyag utánzatokat is kerüljük.

Itt tíz enteriőrt mutatunk, amit az év színe jár át, itt pedig a Louis Vuitton dizájner lakberendezési tárgyait láthatod.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

lakberendezés | dizájn | airbnb | ötletek | lakáskiadás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram