Változott a lemondási szabályzat, ezt kell tudnunk az Airbnb megújult feltételeiről

A szállásfoglaló oldal frissítette lemondási szabályzatát, az utazókra érvényes, új irányelv pedig felülírja a házigazdák saját lemondási feltételeit.

Az utazók ezentúl visszamondhatják a szállást "előrelátható időjárási események" miatt is, mint például a hurrikánok, ha azok olyan súlyos következményekkel járhatnak, mint az alapvető közműszolgáltatások szünetelése.

A lemondási szabályzat a természeti katasztrófák mellett más "váratlanul bekövetkező jelentős eseményekre" is vonatkozik.

Ilyenek a kormányzati utazási korlátozások és a közegészségügyi vészhelyzetek és járványok, kivéve a koronavírust, és a helyi jellegű betegségeket, amilyen például az influenza Európában vagy a malária Thaiföldön.

Háborús cselekmények, forrongások, inváziók, polgárháború, terrorizmus, robbantások, bombázások, lázadások, zavargások és felkelések esetén szintén le lehet mondani a szállást, az utazók pedig visszatérítést kapnak. Az új szabályzat június 6-tól érvényes. Bővebb információk itt olvashatók.

Az Airbnb a közelmúltban több változtatást is bevezetett, és betiltott egy meglehetősen elterjedt eszközt.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

szállásfoglalás | lemondás | feltételek | airbnb | új

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom