A legőrültebb ötleteket díjazta az Airbnb, jövőre pedig meg is szállhatunk bennük

Több tízezer mű érkezett az Airbnb pályázatára, amelyre szokatlan szállásötleteket vártak.

A beérkezett alkotásokból százat választottak ki, amelyek egyenként maximum százezer dolláros támogatást kapnak ahhoz, hogy a következő tíz hónap során megvalósuljanak. A kész házak azután felkerülnek a szállásplatformra, a szokatlan ingatlanokat felvonultató OMG! kategóriába.

A zsűri tagja volt többek között Iris Apfel belsőépítész, Koichi Takada építész, Kristie Wolfe superhost és Bruce Vaughn, az Airbnb kreatív élményekért felelős szekciójának alelnöke.

A jelentkező több mint fele már a pályázat előtt is házigazda volt az Airbnb-n, ami igen jól jövedelmező elfoglaltság, ha az ember jól csinálja.

2021-ben például egy átlagos amerikai házigazda több mint 13 ezer 800 dollárt tehetett zsebre, ami mintegy 85 százalékos emelkedést jelent 2019-hez képest.

Ezenkívül 2019 és 2021 között világszerte több mint 49 százalékkal nőtt az egyedi ingatlanokban lefoglalt éjszakák száma.

A jelentkezők változatos forrásokból merítettek inspirációt a tenger mélyétől a sci-fi regényekig, de voltak visszatérő jellemzők is.

Négyszáz ötlet épült a csillagnézésre, 961-ben valamilyen módon fontos szerepet kapott a zene, 777 dizájnt ihlettek gyümölcsök, 680-at pedig a bor, és 7,931-ben szerepeltek napelemek.

1,214 pályázatban kaptak szerepet lombházak, ebből 389-ben felfüggesztett szerkezetek szerepeltek. 509-en nyúltak a gombához inspirációként, és sokan voltak, akik alaposan kitágították annak elképzelését, hogy mi mindenből is lehet kiadó szállás. Ilyen például a csak hajóval megközelíthető, svéd világítótorony, a vályogból készült dinoszauruszkoponya vagy az organikus űrhajó, a vidám gyerekkori emlékekből született avokádó, vagy a környezettudatosságot előtérbe helyező, autógumikból készülő ház.

Az Airbnb legkülönlegesebb szállásai közé tartozik ez a faház, amit egy kilencéves gyerek épített, ennek a lakásnak pedig bérelt helye van a legszokatlanabb ingatlanok listáján.

(Forrás és képek: Airbnb)

pályázat | ötletek | díjak | airbnb | omg

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom