Close
Az Airbnb új kategóriával támogatja az uniós építészeti örökségek megőrzését

Az Airbnb új kategóriával támogatja az uniós építészeti örökségek megőrzését

Az Airbnb több módon is támogatja az örökségvédelmet: egyeurós házat vásároltak Itáliában, szervezeteket segítenek több országban és új kategóriát hoztak létre a történelmi ingatlanoknak.

Az Airbnb új „történelmi otthonok” kategóriát hozott létre a weboldalán és úgy véli, ez egy újabb lépés a részükről, hogy bebizonyítsák az európai kulturális örökség iránti elkötelezettségüket.

De nem ez az egyetlen mód, ahogyan támogatni kívánják az örökségvédelmet.

Úgy tudni, közel tízmillió eurót adományoztak az ezzel foglalkozó egyesületeknek, hogy hozzájárulhassanak a történelmi helyszínek, és a műemléképületek helyreállításához. A támogatott szervezetek  Olaszországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Spanyolországban működnek.

Ez pedig még mindig nem minden.

Az Airbnb egy euróért házat vásárolt az olaszországi Sambuca történelmi városában, és finanszírozta annak helyreállítását is.

A célja az, hogy növelje a keresletet az Airbnb-n történelmi otthonok iránt. A kategória létrehozásával pedig az is kiderült, hogy már most több mint negyvenötezer ilyen örökségi helyszínt kínálnak az Európai Unióban.

Emmanuel Marill, az Airbnb EMEA regionális igazgatója úgy fogalmazott: az örökségvédelmi egyesületekkel kialakított partnerség révén támogathatják a fenntartható utazást és azt, hogy

minél több ember élvezhesse azt a gazdag történelmet, amely Európát olyan különlegessé és egyedivé teszi.

Az Airbnb adatai szerint az Európai Unió területén kínált történelmi otthon kategóriában szereplő ingatlanok több mint 92 százaléka ötcsillagos, és megtalálható köztük például a németországi Weissenstein-palota és az olaszországi Villa Balbiano is.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

örökségvédelem | aibnb | európai unió

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram