Close
A jövő hónaptól másképpen jelennek meg az árak az Airbnb felületén

A jövő hónaptól másképpen jelennek meg az árak az Airbnb felületén

A teljes ár elsőbbséget élvez majd az alapárral szemben.

Eddig az Airbnb először csak az alapárat jelenítette meg az egyes bérleményeknél a térképen, és ez alapján rangsorolt a keresésnél is, így az extra díjak, mint például a takarítási díj csak a következő lépésekben adódtak hozzá az összeghez. Ezentúl azonban a további díjak is megjelennek már a keresőtalálatoknál is vagyis egyszerűbben hasonlíthatjuk össze az egyes ajánlatok valódi árait.

Ezenkívül az Airbnb „iránymutatást” ad a házigazdáknak arra vonatkozóan, hogy

mi mindent „ésszerű” megkövetelni a vendégektől a kijelentkezéshez,

és arra kéri őket, hogy ezt tüntessék fel a leírásban is, így a vendégek még azelőtt szembesülnek ezekkel az elvárásokkal, mielőtt lefoglalnák a szállást. Ezt a lépést azokra a kritikákra válaszul tették, melyek szerint nem éri meg Airbnb-t foglalni hotelek helyett, mert a magánkiadású házakban a takarítást is megkövetelik a vendégektől, hiába van külön takarítási díj.

Mint az Airbnb írja, fontos, hogy „a vendégeknek ne kelljen olyan indokolatlan feladatokat elvégezniük a kijelentkezéskor, mint például az ágynemű lehúzása, mosás vagy porszívózás”. Ugyanakkor azt gondolják, “ésszerű megkérni a vendégeket például arra, hogy kapcsolják le a villanyt, dobják a maradék ételt a szemétbe, és zárják be az ajtókat mint amikor otthonról mennek el”.

Ha Airbnb-t adnál ki, ezeknek a lakberendezési ötleteknek hasznát veheted, ha pedig jövőre utazol, már a legőrültebb megvalósult ötletekben is megszállhatsz.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

 

megjelenítés | változás | ár | airbnb

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram