Close
Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls–Royce Ghost

Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls–Royce Ghost

Megérkezett a márka legsikeresebb modelljének második generációja.

Bő egy évtizeddel ezelőtt, valamikor 2009-ben mutatta be a patinás autógyár a Ghostot.

A napokban debütált, műalkotásnak tűnő második generációs Ghost első ránézésre alig változott valamit. A 2020-as Ghost 89 mm-rel hosszabb elődjéhez képest, és 30 mm-rel szélesebb is lett. A hűtőrácsa – amely egyébként LED-világítással díszeleg – a régi változathoz képest szélesebb és magasabb,

de az egész járművet alapvetően határozottabb, letisztultabb stílus jellemzi.

Csúcstechnológiát és tökéletes csendet kínáló, fenséges utasteret kapott – konkrétan a Rolls–Royce történetének legmodernebb modelljét tisztelhetjük benne. Ajtajai gombnyomásra nyílnak és csukódnak.

A legkorszerűbb szórakoztató és navigációs szisztémával szerelték fel, négykamerás rendszere például tökéletes panorámaképet ad a környezetről, képes ütközésre figyelmeztetni, kapott automata parkoló funkciót is. Az enteriőr egyik ékessége a megvilágított műszerfal, amely LED-fénnyel festi meg a Ghost-logót.

Egy 6,75 literes ikerturbós V12-es, 571 lóerős és 850 Nm csúcsnyomatékú motort szántak neki, így az erődőtől duzzadó, két és fél tonnás szép szörnyeteg 4,6 másodperc alatt tud nulláról százra felgyorsulni. Végsebessége 250 km/h. Az 5,56 méter hosszú, 2,15 méter széles és 1,57 méter magas Ghost indulási ára legalább 300 ezer euró, azaz alsó hangon 120 millió forint lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

Ghost | modell | nagy sztori | rolls-royce | autó

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram