Close
Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls–Royce Ghost

Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls–Royce Ghost

Megérkezett a márka legsikeresebb modelljének második generációja.

Bő egy évtizeddel ezelőtt, valamikor 2009-ben mutatta be a patinás autógyár a Ghostot.

A napokban debütált, műalkotásnak tűnő második generációs Ghost első ránézésre alig változott valamit. A 2020-as Ghost 89 mm-rel hosszabb elődjéhez képest, és 30 mm-rel szélesebb is lett. A hűtőrácsa – amely egyébként LED-világítással díszeleg – a régi változathoz képest szélesebb és magasabb,

de az egész járművet alapvetően határozottabb, letisztultabb stílus jellemzi.

Csúcstechnológiát és tökéletes csendet kínáló, fenséges utasteret kapott – konkrétan a Rolls–Royce történetének legmodernebb modelljét tisztelhetjük benne. Ajtajai gombnyomásra nyílnak és csukódnak.

A legkorszerűbb szórakoztató és navigációs szisztémával szerelték fel, négykamerás rendszere például tökéletes panorámaképet ad a környezetről, képes ütközésre figyelmeztetni, kapott automata parkoló funkciót is. Az enteriőr egyik ékessége a megvilágított műszerfal, amely LED-fénnyel festi meg a Ghost-logót.

Egy 6,75 literes ikerturbós V12-es, 571 lóerős és 850 Nm csúcsnyomatékú motort szántak neki, így az erődőtől duzzadó, két és fél tonnás szép szörnyeteg 4,6 másodperc alatt tud nulláról százra felgyorsulni. Végsebessége 250 km/h. Az 5,56 méter hosszú, 2,15 méter széles és 1,57 méter magas Ghost indulási ára legalább 300 ezer euró, azaz alsó hangon 120 millió forint lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom