Close
Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls-Royce Ghost

Akárhonnan nézzük, gyönyörű az új Rolls-Royce Ghost

Megérkezett a márka legsikeresebb modelljének második generációja.

Bő egy évtizeddel ezelőtt, valamikor 2009-ben mutatta be a patinás autógyár a Ghostot, amely gyakorlatilag rögtön megnövelte a Rolls-Royce nimbuszát.

A napokban debütált, műalkotásnak tűnő második generációs Ghost első ránézésre alig változott valamit. A 2020-as Ghost 89 mm-rel hosszabb elődjéhez képest és 30 mm-rel szélesebb is lett. A hűtőrácsa (ami egyébként LED-világítással díszeleg) a régi változathoz képest szélesebb és magasabb,

de az egész járművet alapvetően határozottabb, letisztultabb stílus jellemzi.

Csúcstechnológiát és tökéletes csendet kínáló, fenséges utasteret kapott – konkrétan a Rolls-Royce történetének legmodernebb modelljét tisztelhetjük benne. Ajtajai gombnyomásra nyílnak és csukódnak.

A legkorszerűbb szórakoztató és navigációs szisztémával szerelték fel, négykamerás rendszere például tökéletes panorámaképet ad a környezetről, képes ütközésre figyelmeztetni, kapott automata parkoló funkciót is. Az enteriőr egyik ékessége a megvilágított műszerfal, amely LED-fénnyel festi meg a Ghost-logót.

Ami a gépházat illeti, egy 6,75 literes ikerturbós V12-es, 571 lóerős és 850 Nm csúcsnyomatékú motort szántak neki, így az erődőtől duzzadó, két és fél tonnás (!) szép szörnyeteg 4,6 másodperc alatt tud nulláról százra felgyorsulni. Végsebessége 250 km/óra. Az 5,56 méter hosszú, 2,15 méter széles és 1,57 méter magas Ghost indulási ára legalább 300 ezer euró, azaz alsó hangon 120 millió forint lesz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wheelsage)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom