Újabb nyári úti cél állt be a sorba, így sarcolják meg a turistákat

A napfényes portugáliai Algarvéban, mely egyébként az eurózóna legolcsóbb úti célja az idén, ez lesz a harmadik város, amely idegenforgalmi adót vet ki.

Faro és Vila Real de Santo Antonio után Olhão is újabb költséget ró a turistákra, akik ott akarnak aludni: a főszezonban, vagyis

áprilistól októberig éjszakánként két eurót (körülbelül 750 forintot) kell majd fizetniük, ezen kívül pedig éjszakánként egy eurót (körülbelül 375 forintot).

Az új adót ugyanakkor legfeljebb öt éjszakára kell majd fizetni, vagyis a legmagasabb összeg tíz euró (3750 forint) lehet, a 16 év alatti gyermekek pedig teljesen mentesülnek alóla, mivel a régió különösen népszerű a családok körében.

A pénz egy részét a turizmus fellendítésére, a másik részét az alapvető szolgáltatások fenntartására fordítják majd.

Itt találjuk Portugália legszebb faluját, amiről eddig alighanem csak kevesen hallottak, de a portugál borvidék is megér egy látogatást.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

Olhao | idegenforgalmi adó | algarve | portugália

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom