Kiderült, melyik európai országban lehet a legkönnyebben állampolgársághoz jutni

A CanadaCIS kanadai bevándorlási hivatal tanulmányában megvizsgálta az egyes országokat aszerint, mennyire nehéz megszerezni az állampolgárságukat. A tíz legkönnyebben megszerezhető állampolgárság közé például a portugál is bekerült.

A hivatal a 2009 és a 2021 közötti adatokat vizsgálta meg. Ez alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az Európai Unión kívüli országok állampolgárai

Svédországban jutnak a legegyszerűbben az állampolgársághoz,

minden tizedik kérelmező megkapja azt. Szintén viszonylag egyszerű hozzájutni a holland, a portugál és az izlandi okmányokhoz is.

Megvizsgálták azt is, hol a legnehezebb megszerezni az állampolgárságot. A tíz közé került Észtország, Lettország, Csehország és Litvánia is, ez utóbbi esetében a harmadik országbeli jelentkezők közül kevesebb mint egy százalék jut litván állampolgársághoz. Az európai országok között a legnehezebb a dán okmányokhoz való hozzáférés.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

állampolgárság | ország | Európa

FOLYTASD EZZEL

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Mégsem vezetik be a világ legszigorúbb dohánytilalmát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom