Az egészséges reggeli ennél az addiktív granolánál kezdődik

Könnyítsd meg a reggeled egy finom, fahéjas, almás granolával, ami annyira addiktív lesz, hogy soha többé rá sem nézel majd a bolti változatra! Az íze pontosan olyan, mint az almás pitének!

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • 2 db alma
  • ½ csésze pekándió
  • ¼ csésze barna cukor
  • ¼ csésze mazsola
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházát, és vágjuk apró kockákra!
  2. Az összes alapanyagot keverjük össze egy nagy tálban, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe! 25-30 percig sütjük, félidőnél egyszer alaposan átkeverjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, és légmentesen záródó edényben tároljuk.

A granola akkor igazán finom, ha kissé roppanós, ezt az állagot pedig sütés előtt juharsziruppal, növényi olajjal és tojásfehérjével lehet elérni. Emellett érdemes néhány egyszerű szabályt és praktikát is betartani akkor, ha nagyobb adag granolával lepnénk meg magunkat.

(Fotó: Unsplash)

müzl | recept | alma | reggeli | granola

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom