Close
Itt egy álommeló, amihez semmilyen szakértelem nem kell, elég csak szeretni az ételt és az italt

Itt egy álommeló, amihez semmilyen szakértelem nem kell, elég csak szeretni az ételt és az italt

Mi lehet jobb egy egyhetes utószezoni luxusjachton hajókázásnál Horvátország legszebb részein, miközben semmi más dolgunk nincs, mint enni és inni? Esetleg az, ha ezért még fizetnek is.

Az álommunka-ajánlatok következő fejezetében ugyanis erről írnak a Cruise Croatia oldalán, ahol “íztesztelőt” keresnek. Az ajánlat egészen megdöbbentő: hét éjszakát lehet eltölteni egy hajón, az utazás alatt pedig szárazföldi kiruccanások (például privát szervezésű Trónok harca-tematikájú túra), borkóstolók és egész napos étel-ital ellátás várja a szerencsést,

aki ötszáz eurónyi fizetést is kap a szolgálataiért.

És mi lenne a feladat? Végigenni a 38 személyes hajón felszolgált valamennyi fogást a reggelitől a vacsoráig, majd mindenről jegyzeteket készíteni. Ehhez jönnek még az utazás során beeső egyéb programok, mint osztrigagyűjtés, tradicionális vidéki horvát vacsorákon való részvétel, vagy mondjuk háztáji ételek főzése, hogy a borvidékek látogatását ne is említsük (a jachton egyébként borszakértők tartanak előadást).

Nemcsak munkából áll majd a hét nap: az itiner szerint beiktatnak egy megállót a Krka Nemzeti Parkban, hogy megmártózzon a kis társaság a vízesés aljában, illetve a Mljet Nemzeti Park sós tavaiban is csobbannak egyet.

Ami az egészben a legjobb, hogy az állásra jelentkezőnek nem kell gasztroszakértőnek lennie, csupán szeressen utazni, enni és borozni – persze utóbbi kapcsán azért nem árt, ha meg tudja különböztetni a cabernet-t a chardonnaytől. Az álommunkára a Croatia Cruise oldalán lehet pályázni szeptember 4-ig.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Close