Close
Ezeken a gyönyörű helyeken még mindig nincs turistadömping a szakemberek szerint

Ezeken a gyönyörű helyeken még mindig nincs turistadömping a szakemberek szerint

A londoni World Travel Marketen összegyűlt turisztikai felsővezetők szavaztak arról, hogy mely régiókat tartják a leginkább alulértékeltnek.

A legtöbb azonos szavazat, vagyis 14 és fél százalék az Azori-szigetekre érkezett annak ellenére, hogy 2022 júliusában az oda érkező utasok száma öt éves rekordot ért el, vagyis 252 483-an szálltak le az ottani repülőtereken. A Portugáliához tartozó szigetcsoportot emellett idén Európa vezető kalandturisztikai célpontjának választották, és a jövő év legjobb úti céljai között is helyet kapott.

 

Görögország is jó évet zárt, és ott is nőtt a látogatók száma 2022 nyarán, azonban az ország északi része kevésbé bizonyul népszerűnek, mint a déli rész és a szigetek.

Pedig nem kevés látnivaló és kulturális helyszín akad ott,  kezdve például az Olümposszal, amely a hozzá kapcsolódó gazdag mitológia mellett az ország legmagasabb csúcsa is, és arra találjuk az istenek városaként ismert, sziklák között megbújó Litochorót vagy a Halkidiki-félszigetet. A szakemberek 14 százaléka vélte úgy, hogy ez a leginkább alulértékelt úti cél.

Litochoro

A felmérés szerint ez a tíz leginkább alulértékelt úti cél:

Azori-szigetek (14,5%)
Észak-Görögország (14%)
Bulgária (10%)
Skócia (10%)
Észtország (9,5%)
Hollandia (9%)
Szicília (9%)
Szlovénia (9%)
Wales (8%)
Pozsony (7%)

Ha elkerülnéd a legnépszerűbb célpontokat, akkor nézd meg a tíz legszebb olasz várost, ami távol esik a turistacsapdáktól.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

alulértékelt | görögország | azori-szigetek | úti célok

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram