Close
Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

A fiatal felnőttek nem isznak bort, így egy új tanulmány szerint a bortermelőknek erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy megnyerjék őket.

A The New York Times által idézett új vizsgálat szerint az amerikai boreladási adatok kizárólag a hatvan év felettiek körében emelkednek, a legnagyobb növekedés a hetven és nyolcvan év közöttiek körében tapasztalható.

Aggasztó statisztikának tartják ezt és úgy vélik, az ágazatnak meg kell céloznia a fiatalabb korosztályt is.

A „State of the US Wine Industry 2023” nevű jelentés kiemeli: az amerikai bortermelők rossz marketinget folytatnak és képtelenek vonzóvá tenni az italaikat a fiatal felnőttek számára. De nem csupán ez az egyetlen rossz hír a borban utazó vállalatok számára.

Valójában már a hatvan év alattiak körében is kevésbé releváns a borvásárlás, 2007-hez képest jelentős a csökkenés, a kézműves sörök, koktélok és kombuchák népszerűsége miatt.

Ráadásul egyre több fiatal mond le teljesen az alkoholfogyasztásról, holott pénzük lenne arra, hogy minőségi borokra költsenek.

A szakértők szerint a fiatal generációt a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás, az egészség és a jólét hívószavaival lehet elérni. Amennyiben pedig a borászok nem változtatnak marketing-stratégiájukon, az amerikai borok világa továbbra is csak az időseké marad.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

bortermelés | borfogyasztás | bor

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom