A legismertebb New York-i fine dining éttermeknél is többet kell fizetni a Masa nevű szusibárban az étkezésért.
A Masa régóta ismert igazán magas árairól, ennek ellenére szemet gyönyörködtető fogásainak köszönhetően folyamatosan teltház mellett üzemel. A wagyu marhahúst, kaviárral megkoronázott torot és a fehér szarvasgombás fagylaltot is tartalmazó extravagáns menüsor
áprilistól legalább ezer dollárba, azaz 350 ezer forint körüli összegbe fog kerülni fejenként.
Azonban amennyiben egy két fős, romantikus szusivacsorára indulnánk New York-ba, legalább 2500 dollárral kell kalkulálnunk, hiszen
a fogások mellé biztosan elkortyolnánk némi bort vagy egy kis szakét.
Ezzel a Masa immár hivatalosan is a legdrágább amerikai étteremmé avanzsált, megelőzve számos ikonikus fine dining éttermet, így például a Deutsche Bank Centerben található Per Se-t is, amely szintén extravagáns menükínálattal várja a vendégeket.
Az áremelés mögött részben a növekvő élelmiszerköltségek és az erős fogyasztói kereslet áll. Éppen ezért nem a Masa az egyetlen étterem, amely drágábban kínálja fogásait – a szusi éttermek többsége, így például a Takayama is megemelte az árait.
Ott négyszáz dollártól, azaz nagyjából 140 ezer forinttól kezdődik fejenként a vacsora.
A Masa azonban még így is dupla olyan drága, mint a Takayama, ebben pedig a kulináris szakértelem mellett az intimitás is közrejátszik. A Masa ugyanis az egyetlen olyan haute sushi hely, ahol nem lehet fényképeket készíteni. Aki ezt megszegi, azt azonnal távozásra szólítják fel.
(Forrás: New York Eater, fotók: Masa)
szusibár | szusi | masa | haute sushi | sushi
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!