Amerika legdrágább szusibárjában fejenként 350 ezer forinttól indul egy vacsora

A legismertebb New York-i fine dining éttermeknél is többet kell fizetni a Masa nevű szusibárban az étkezésért.

A Masa régóta ismert igazán magas árairól, ennek ellenére szemet gyönyörködtető fogásainak köszönhetően folyamatosan teltház mellett üzemel. A wagyu marhahúst, kaviárral megkoronázott torot és a fehér szarvasgombás fagylaltot is tartalmazó extravagáns menüsor

áprilistól legalább ezer dollárba, azaz 350 ezer forint körüli összegbe fog kerülni fejenként.

Azonban amennyiben egy két fős, romantikus szusivacsorára indulnánk New York-ba, legalább 2500 dollárral kell kalkulálnunk, hiszen

a fogások mellé biztosan elkortyolnánk némi bort vagy egy kis szakét.

Ezzel a Masa immár hivatalosan is a legdrágább amerikai étteremmé avanzsált, megelőzve számos ikonikus fine dining éttermet, így például a Deutsche Bank Centerben található Per Se-t is, amely szintén extravagáns menükínálattal várja a vendégeket.

Az áremelés mögött részben a növekvő élelmiszerköltségek és az erős fogyasztói kereslet áll. Éppen ezért nem a Masa az egyetlen étterem, amely drágábban kínálja fogásait – a szusi éttermek többsége, így például a Takayama is megemelte az árait.

Ott négyszáz dollártól, azaz nagyjából 140 ezer forinttól kezdődik fejenként a vacsora.

A Masa azonban még így is dupla olyan drága, mint a Takayama, ebben pedig a kulináris szakértelem mellett az intimitás is közrejátszik. A Masa ugyanis az egyetlen olyan haute sushi hely, ahol nem lehet fényképeket készíteni. Aki ezt megszegi, azt azonnal távozásra szólítják fel.

(Forrás: New York Eater, fotók: Masa)

szusi | new york | szusibár | sushi | haute sushi | masa

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés