Close
Elveszítheti báját Amerika legtöbbet fotózott utcája

Elveszítheti báját Amerika legtöbbet fotózott utcája

Bostont tekintve egészen biztosan, de lehet, hogy egész Amerikában is a legtöbbet fotózott utca az Acorn Street. Más kérdés, hogy a környékbeli lakosok visszafogottan örülnek a kitüntetett címmel járó következményeknek, mert fotózkodó turisták és influenszerek hada akarja éppen az ő otthonuk bejárata előtt ellőni lájkmágnesnek szánt fotóját.

Jelen állás szerint húszezer képtalálatot dob fel az Instagram az #acornstreet hashtagre rákeresve, éppen ezért (?) a helyiek szerint naponta száznál is többen érkeznek az utcába fényképeket készíteni. Ez egyébként abból a szempontból érthető, hogy a Beacon Hillen található utca egészen különös, történelmi hangulatú, ahol minden olyan, mintha visszamentünk volna az időben. Elegáns téglaházak között sétálhatunk, esténként régi gázlámpák fényében andalogva, miközben üzletek és éttermek várják, hogy benézzünk hozzájuk.

Az Acorn Streetre a 19. században költözött élet, amikor az ott épült házakban helyezték el kézműveseket és a sikkesebb negyedekben dolgozó munkásokat. A napjainkra ikonikussá vált utcába a lakók által alapított Acorn Street Association közbenjárására viszont már limitálták a belépést a privát szférájuk védelmében.

A profi fotósoknak díjat kell fizetniük az utca használatáért, de hiába raktak ki figyelmeztető táblákat a magánélet tiszteletben tartását kérve, sokan figyelmen kívül hagyják ezeket. A helyi közösség pedig attól tart, hogy a turistaáradat miatt a környék elveszíti minden báját.

Tehát amikor Bostonban járva útba ejtenénk az Acorn Streetet, legyünk kicsit körültekintőbbek, és ne ragaszkodjunk mindenáron egy téglafalak előtti szelfihez. Beszélgessünk inkább a helyiekkel, akik nagyon szívesen mesélnek a város és az utca történetéről.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom