Close
Elveszítheti báját Amerika legtöbbet fotózott utcája

Elveszítheti báját Amerika legtöbbet fotózott utcája

Bostont tekintve egészen biztosan, de lehet, hogy egész Amerikában is a legtöbbet fotózott utca az Acorn Street. Más kérdés, hogy a környékbeli lakosok visszafogottan örülnek a kitüntetett címmel járó következményeknek, mert fotózkodó turisták és influenszerek hada akarja éppen az ő otthonuk bejárata előtt ellőni lájkmágnesnek szánt fotóját.

Jelen állás szerint húszezer képtalálatot dob fel az Instagram az #acornstreet hashtagre rákeresve, éppen ezért (?) a helyiek szerint naponta száznál is többen érkeznek az utcába fényképeket készíteni. Ez egyébként abból a szempontból érthető, hogy a Beacon Hillen található utca egészen különös, történelmi hangulatú, ahol minden olyan, mintha visszamentünk volna az időben. Elegáns téglaházak között sétálhatunk, esténként régi gázlámpák fényében andalogva, miközben üzletek és éttermek várják, hogy benézzünk hozzájuk.

Az Acorn Streetre a 19. században költözött élet, amikor az ott épült házakban helyezték el kézműveseket és a sikkesebb negyedekben dolgozó munkásokat. A napjainkra ikonikussá vált utcába a lakók által alapított Acorn Street Association közbenjárására viszont már limitálták a belépést a privát szférájuk védelmében.

A profi fotósoknak díjat kell fizetniük az utca használatáért, de hiába raktak ki figyelmeztető táblákat a magánélet tiszteletben tartását kérve, sokan figyelmen kívül hagyják ezeket. A helyi közösség pedig attól tart, hogy a turistaáradat miatt a környék elveszíti minden báját.

Tehát amikor Bostonban járva útba ejtenénk az Acorn Streetet, legyünk kicsit körültekintőbbek, és ne ragaszkodjunk mindenáron egy téglafalak előtti szelfihez. Beszélgessünk inkább a helyiekkel, akik nagyon szívesen mesélnek a város és az utca történetéről.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

boston | acorn street | instagram | legtöbbet fotózott | insta pozitív

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram