Close
Mutatunk öt lenyűgöző helyet Amerikából, melyekről csak kevesen tudnak

Mutatunk öt lenyűgöző helyet Amerikából, melyekről csak kevesen tudnak

Egy ideje elég jelentős befolyással bír a közösségi média az utazási szokásainkra – gondoljunk csak arra, hányan keresnek fel azért egy várost vagy látnivalót, mert feldobta az Instagram. Ebből egyenesen következik, hogy bizonyos célpontok túlzsúfolttá, majd elcsépelté válnak, ahol aztán mindenki elkészíti ugyanazt a fotót. Éppen ezért összeszedtünk öt olyan helyet Amerikából, amelyek még nincsenek annyira a fősodorban. Csak ne beszéljünk róluk senkinek!

Thor kútja

Vonzó, de veszélyes. A tátongó lyuk Oregon partjainál található a sziklák között. Thor kútja nagyjából hat méter széles, és nem elsősorban a mélysége miatt számít veszélyesnek, hanem az óceán hullámai és a szakadék által együttesen generált vákuum okán.

Dagály és vihar idején a leglátványosabb, úgyhogy csak messziről javallott gyönyörködni benne.

Fly gejzír

Kivételesen nem a természet, hanem az ember alkotta: 1916-ban kútfúrás közben keletkezett, amikor geotermikus vízkamrára bukkantak a munkások.

Nevada állam egyik attrakciója évtizedekig kútként működött, aztán 1964-ben a termálvíz áttörte a falát, a színes gejzír pedig életre kelt. A kisebb hegyet a vízben oldott ásványi anyagok peremre rakódása hozta létre. A napjainkban is működő, magánbirtokon található Fly gejzírből másfél méterre lő fel a vízsugár, körülötte pedig teraszok keletkeztek. Április és október között látogatható – engedéllyel.

Pueblo de Taos

A nevéből is sejthető, hogy merrefelé bújik meg az őslakosok által “mi falunknak” elnevezett település. Az új-mexikói Pueblo de Taost több mint ezer éve lakják.

A pueblo indiánok kultúrájának és építészetének máig fennmaradt emlékei 1992 óta világörökségi védelem alatt állnak.

A falu a Rio Grande egyik mellékfolyójának völgyében rejtőzik, és mintegy kétezer lakosa van.

Apostol-szigetek

A huszonkét pici szigetből álló Apostol-szigetek Wisconsin állam egyik kevésbé ismert gyöngyszeme.

Tele van természeti látványossággal, ezért nem meglepő, hogy a barlangjait elsősorban télen keresik a látogatók, amikor befagy a tó, és hatalmas jégcsapok, valamint a megfagyott vízesések különleges világot hoznak össze.

Abiqua-vízesés

Szintén Oregon kincse ez a nem annyira ismert vízésés, mely elsősorban a túrázók és a nyugalomra vágyók célpontja.

Nehezen megközelíthető látványosság, cserébe elképesztő környezetben zubog le a magasból a víz. Szerencsés esetben akár órákig élvezhetjük a zuhatag és a sziklák nyújtotta békés harmóniát.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom