Mutatunk öt lenyűgöző helyet Amerikából, melyekről csak kevesen tudnak

Egy ideje elég jelentős befolyással bír a közösségi média az utazási szokásainkra – gondoljunk csak arra, hányan keresnek fel azért egy várost vagy látnivalót, mert feldobta az Instagram. Ebből egyenesen következik, hogy bizonyos célpontok túlzsúfolttá, majd elcsépelté válnak, ahol aztán mindenki elkészíti ugyanazt a fotót. Éppen ezért összeszedtünk öt olyan helyet Amerikából, amelyek még nincsenek annyira a fősodorban. Csak ne beszéljünk róluk senkinek!

Thor kútja

Vonzó, de veszélyes. A tátongó lyuk Oregon partjainál található a sziklák között. Thor kútja nagyjából hat méter széles, és nem elsősorban a mélysége miatt számít veszélyesnek, hanem az óceán hullámai és a szakadék által együttesen generált vákuum okán.

Dagály és vihar idején a leglátványosabb, úgyhogy csak messziről javallott gyönyörködni benne.

Fly gejzír

Kivételesen nem a természet, hanem az ember alkotta: 1916-ban kútfúrás közben keletkezett, amikor geotermikus vízkamrára bukkantak a munkások.

Nevada állam egyik attrakciója évtizedekig kútként működött, aztán 1964-ben a termálvíz áttörte a falát, a színes gejzír pedig életre kelt. A kisebb hegyet a vízben oldott ásványi anyagok peremre rakódása hozta létre. A napjainkban is működő, magánbirtokon található Fly gejzírből másfél méterre lő fel a vízsugár, körülötte pedig teraszok keletkeztek. Április és október között látogatható – engedéllyel.

Pueblo de Taos

A nevéből is sejthető, hogy merrefelé bújik meg az őslakosok által "mi falunknak" elnevezett település. Az új-mexikói Pueblo de Taost több mint ezer éve lakják.

A pueblo indiánok kultúrájának és építészetének máig fennmaradt emlékei 1992 óta világörökségi védelem alatt állnak.

A falu a Rio Grande egyik mellékfolyójának völgyében rejtőzik, és mintegy kétezer lakosa van.

Apostol-szigetek

A huszonkét pici szigetből álló Apostol-szigetek Wisconsin állam egyik kevésbé ismert gyöngyszeme.

Tele van természeti látványossággal, ezért nem meglepő, hogy a barlangjait elsősorban télen keresik a látogatók, amikor befagy a tó, és hatalmas jégcsapok, valamint a megfagyott vízesések különleges világot hoznak össze.

Abiqua-vízesés

Szintén Oregon kincse ez a nem annyira ismert vízésés, mely elsősorban a túrázók és a nyugalomra vágyók célpontja.

Nehezen megközelíthető látványosság, cserébe elképesztő környezetben zubog le a magasból a víz. Szerencsés esetben akár órákig élvezhetjük a zuhatag és a sziklák nyújtotta békés harmóniát.

Ez is érdekelhet:

Amerika elérhetőbb lesz, mint valaha

Mi lenne, ha azt mondanánk, a jelenlegi áraknál kedvezőbben juthatunk el 2020-tól például New Yorkba?

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Pueblo de Taos | Apostol-szigetek | új-mexikó | nevada | falu

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom