Újra vízumra lehet szüksége a magyaroknak az amerikai utazáshoz

Ben Cardin amerikai szenátor, a szenátus külügyi bizottságának elnöke a héten Washingtonban találkozott David Pressmannal, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével.

A vele folytatott megbeszélés után kiadott közleményében mély aggodalmának adott hangot "a demokratikus normák eróziója" miatt Magyarországon, és azt javasolta, hogy egyes magánszemélyekre vessenek ki szankciókat, valamint a Vízummentességi Programból is zárják ki a magyar állampolgárokat – olvasható a potfolio.hu-n.

Az Egyesült Államok 2016-ban fogadta el a Globális Magnyickij-törvényt, ami kibővített hatáskört biztosít az elnöknek, hogy szankciókat vezessen be az emberi jogokat megsértő vagy korrupt magánszemélyek ellen. Az új jogszabály a 2012-ben elfogadott eredeti Magnyickij-törvényen alapul, amelyet kifejezetten az emberi jogok megsértése miatt elmarasztalt orosz közéleti személyekkel szemben vezettek be.

A törvény lehetővé tette, hogy kitiltsák ezeket a személyeket az Egyesült Államokból, és befagyasszák az ottani vagyonukat.

A jogszabályt azóta annyival kiegészítették, hogy nemcsak politikusokra, de üzletemberekre is alkalmazható.

Tavaly augusztusban egyébként az Egyesült Államok már korlátozta az ESTA-programhoz való magyar hozzáférést. Akkor arra hivatkozott, hogy mióta 2011-ben a magyar kormány elindította az egyszerűsített honosítási eljárást, több külföldi bűnöző szerzett magyar útlevelet. Washington többször felszólította a magyar hatóságokat és a kormányt, hogy tegyenek lépéseket az egyszerűsített honosítási eljárással magyar útlevelet szerzők szigorúbb azonosítására és átvilágítására, de úgy vélik, erre nem került sor.

(Forrás: Portfolio, képek: Getty Images)

vízum | ESTA | igénylés | vízummentesség | amerika

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom