Meg vannak őrülve ezért az álomszakmáért, a legtöbben így szeretnének dolgozni Észak-Amerikában

Influenszer? Modell? Ezek a munkák a világ nagy részén igazi álommelónak számítanak, de nem az amerikaiak körében.

A Jobseeker munkaerő-toborzási platform legfrissebb tanulmánya szerint Észak-Amerikában ugyanis a legnépszerűbb álommunkakör nem más, mint a légiutas-kísérő.

Ez a pályamodell nem csupán az Egyesült Államokban népszerű – konkrétan huszonhárom másik országban is az élen áll, többek között Kanadában, Mexikóban.

Az amerikai munkaügyi statisztikai hivatal szerint a légiutas-kísérők piaca folyamatosan növekszik, a szakma foglalkoztatottsága 2022 és 2032 között várhatóan tizenegy százalékkal nő. Lehet, hogy ez elsőre nem tűnik soknak, valójában viszont jóval gyorsabb ütemben emelkedik, mint az összes többi szakmáé.

Az adatok azt is mutatják, hogy egyre több nyitott pozíció áll rendelkezésre azok számára, akik ebben a szakmában szeretnének érvényesülni: az évtized során évente átlagosan mintegy 16 600 új pozícióra lehet majd jelentkezni.

Ha pedig nem légikísérőként dolgoznának szívük szerint, akkor az emberek világszerte pilóták szeretnének lenni. Ez a szakma ötvenöt országban a legkívánatosabb, többek között az Egyesült Királyságban, Szingapúrban, Japánban és Ausztráliában.

Néhány pilóta és pilótanő beszélt a HuffPostnak arról, hogyan repülhetünk "okosabban",  valamint a tapasztalt szakemberek elárulták azt is, mit nem tennének meg soha utasként. Íme, öt tennivaló és tilalom, amit érdemes megjegyezni.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

repülés | egyesült állaom | usa | légiutas-kísérő | álommunka

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram