Close
Nagyon jó hírt kaptak a nyáron Európába készülő amerikaiak

Nagyon jó hírt kaptak a nyáron Európába készülő amerikaiak

Türelmetlenül várják már a tengerentúlon, hogy ismét útra kelhessenek a kontinensre. Úgy néz ki, nyártól meg is tehetik – de csupán azok, akik mindkét oltást megkapták. 

Mindez Ursula von de Leyen a The New York Times-nak adott interjújából derült ki, melyben ez Európai Bizottság elnöke elmondta, hogy mivel az amerikaiakat az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákkal oltják be,

ez lehetővé teszi számukra a szabad mozgást és az Európai Unióba való beutazást.

Az utóbbival kapcsolatos korlátozások feloldására egyelőre nincs pontos ütemterv, mindenesetre Von de Leyen bejelentése némi lendületet adhat a tavaly március óta zárva lévő határok megnyitására. “Egy dolog világos – mondta Von de Leyen –, valamennyi tagállam feltétel nélkül befogadja mindazokat, akiket az EMA által jóváhagyott vakcinával (Moderna, Pfizer-BioNTech, Johnson and Johnson) oltottak be.”

Mint ismeretes, az EU a tervek szerint bevezeti az oltási könyv szerepét betöltő digitális zöldigazolványt, ami a beoltottságot fogja igazolni, illetve teszteredményeket tartalmaz azok esetében, akik még nem kaphattak oltást, továbbá információt arról, ha valaki már átesett a koronavírus-fertőzésen. A WHO több okból sem támogatja a vakcinaútlevelet.

(Forrás: Travelmarketreport, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom