Close
Így próbálják Dél-Spanyolországba csábítani a gazdagokat

Így próbálják Dél-Spanyolországba csábítani a gazdagokat

Egyre több olyan helyet találunk a világon, mely kimondottan a gazdag turistákra illetve lakosokra pályázik. Most Andalúzia is csatlakozott ehhez a klubhoz.

Ennek jegyében eltörölték a vagyonadót, amelyet a második ingatlan után kellett fizetni. Így a tizenhét spanyol tartomány közül Andalúziában lettek a második legalacsonyabbak az adókövetelmények Madrid után. Az adót azoknak kellett megfizetniük, akiknek a nettó vagyona eléri a 700 ezer eurót, spanyol állampolgárok esetében bárhol a világon, míg mások esetében Spanyolországban.

A tartomány azt reméli, az intézkedés hatására megnő a befektetések száma a régióban, és odacsábíthatják a magas keresetűeket, ami

nemcsak a személyi jövedelamadóból származó bevételeket növeli meg, de új munkalehetőségeket teremthet, valamint segíthet a közszolgáltatások finanszírozásában is.

Mindez egy tágabb stratégia része, amelynek célja, hogy ellensúlyozza a megélhetési költségek növekedésének hatásait. Ezzel párhuzamosan a keveset keresők jövedelemadója 4,3 százalékkal csökken, és emelkedik a mentesség határa is, hogy az infláció miatti béremeléseket ne az adók emésszék fel.

Andalúzia azért is indul jó esélyekkel lakosai számának növelés terén, mert egyre többen menekülnek napfényes úti célokra a téli rezsiköltségek elől. Ha viszont egy milliárdost kérdezünk, nem biztos, hogy a napsütéses órák száma lesz nála a prioritás, de persze a jó idő sosem hátrány.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

spanyolország | házvásárlás | ingatlan | andalúzia | adó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram