Minden felnőttre szükség van a brit kocsmák megmentéséhez

Egy tanulmány szerint mindenkinek egy kicsit többet kellene innia.

Köztudomású, hogy a világjárvány negatív hatásainak egyik legnagyobb elszenvedője a vendéglátóipar, amely csak az Egyesült Királyságban 25 milliárd fontnyi veszteséget produkált idén. Összesen 2500 kocsma, illetve pub adta fel a küzdelmet és zárt be végleg.

A Company Debt kiszámolta, hogy ebben az évben mennyit kellene költeniük a brit felnőtteknek ahhoz, hogy az ipar eltüntesse ezt az irdatlan veszteséget.

A számítások szerint fejenként 124 pint (kb. hatvan liter) sörről, vagyis napi fél pintről (kb. két és fél deciről) lenne szó – ennyit kellene tehát legurítania a teljes felnőtt lakosságnak a szektor helyreállításához.

"A kocsmáknak még évekig pénzügyi támogatásra lesz szükségük, ha ki akarnak lábalni ebből a helyzetből" – mondta Dave Mountford, a Forum for British Pubs képviseletében.

Ez a kihívás egyébként sokkal nehezebb, mint gondolnánk, mivel a brit kocsmák még mindig különféle korlátozások alatt állnak a Covid miatt. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki iszik sört az Egyesült Királyságban sem.

Átugorva a tengerentúlra, a VinePair számításai szerint az Egyesült Államokban kb. 240 milliárd dolláros veszteség érte a vendéglátást, emellett 2,5 millió munkahely szűnt meg. Ahhoz, hogy ezt helyreállítsák, 197 millió felnőttnek 218 pint sört kellene meginnia átlagban 5,60 dolláros (kb. 1500 forintos) korsónkénti áron, ami lényegesen komolyabb feladatnak tűnik.

Az elmúlt egy év bizonytalansága miatt szerte a világban rengetegen gondolkodnak pályamódosításon – vagy már meg is tették. Az Egyesült Királyság területén élők és dolgozók nem mindennapi lehetőséget kapnak az újratervezésre, sőt, a történelem és a sörök szerelmeseire mindjárt álmaik állásra vár Londontól mintegy 185 kilométerre.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

covid | kocsma | Anglia | pint | pótlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom