Ez aztán távmunka! – A világ egyik legkülönlegesebb helyére keresnek allkalmazottakat

Arról nincs infó, hogy az állásinterjút hol tartják.

A UK Antarctic Heritage Trust új tagokat toboroz a csapatába. Alaposan át kell gondolniuk az ajánlatot az új kihívásra vágyóknak, merthogy a munkavégzés helye nem más, mint az Antarktisz.

Port Lockroy bázisvezető, boltvezető, vadvilág-megfigyelő és természetesen a postamester pozíciókra keres alkalmazottakat a 2024 novemberétől 2025 márciusáig tartó szezonra.

Port Lockroy a múlt hónapban ünnepelte fennállásának nyolcvanadik évfordulóját, eredetileg egy titkos második világháborús misszióként jött létre 1944-ben. Valójában a legrégebbi állandó brit bázisnak számít az Antarktiszon. Gouider szigete körülbelül egy futballpályányi területet foglal el és egy szamárpingvin-kolóniának is otthont ad még a bázison kívül. Évente 16 ezer látogatót fogad.

A munkaköri leírás szerint a jótékonysági szervezet olyan munkatársakat keres, akik nemcsak az Antarktiszért rajonganak, hanem rugalmasak, fizikailag is fittek, és képesek betartani a szigorú protokollokat. Emellett el kell viselniük az éjjel-nappali világosságot és azt is, hogy öt hónapon keresztül nincs klasszikus WC-öblítés vagy folyóvíz.

Ja, és nagyon hideg van.

A mindezek ellenére egyedülállónak tűnő lehetőséget az Egyesült Királyságban élők ragadhatják meg március 18-ig.

A Dél-Amerika és az Antarktisz között található Drake-átjárót sokan a világ legveszélyesebb óceáni átjárójának tartják, az ezen való, két napos átkelés mégis sokáig szervesen hozzátartozott az antarktiszi körutazásokhoz, afféle beavatást és belépőt jelentve a jeges kontinens világába. Manapság azonban egyre többen választják inkább a kétórás repülőutat, ki időtakarékossági okból, ki pedig azért, hogy elkerülje a tengeribetegséget. Ezért a legtöbb, itt mozgó hajótársaság szervez olyan kirándulást, amelynek ez a szakasza repülővel is megtehető. A Travel Weekly több irodát is megkérdezett arról, melyik utazási módot részesítik előnyben ők illetve az ügyfeleik.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

távmunka | antarktisz | ajánlat | hideg | munkakör

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom