Már az egyik legismertebb ösvény is tárt karokkal fogadja a távolsági túrázókat

Jó hírekkel szolgálhatunk azok számára, akik az Appalache-ösvényen szeretnének a közeljövőben túrázni. A nyomvonalon ugyanis feloldották a járványügyi korlátozásokat, így 2020 márciusa óta elsőként ismét járható a nem mindennapi túraútvonal.

2020 márciusában az Appalachian Trail Conservancy (ATC) azt tanácsolta a távolsági túrázóknak, hogy halasszák el kirándulásaikat a COVID-19 kockázata miatt.

Most ezt az ajánlásukat vonták vissza, egyrészről a hatékony koronavírus elleni vakcinák széles körű elérhetősége miatt, másrészről a CDC egészségügyi szervezet azon bejelentése okán, miszerint a szabadtéri tevékenységek – így például a túrázás – során a vírus terjedésének jóval alacsonyabb a kockázata még a teljesen nem immunizált és be nem oltott emberek kis csoportjai között is.

Az enyhítések ellenére az ATIC azt kéri a túrázóktól, hogy azokban az esetekben, amikor a távolságtartás nem valósítható meg, viseljenek maszkot és a közösségi szálláshelyek helyett inkább vigyenek magukkal sátrakat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy két látogatóközpontjuk is megnyit május 27-én, illetve június 2-án.

Az 1937-ben kiépült Appalache-ösvény Észak-Amerika leghosszabb gyalogosútja, 3510 km hosszú, két nemzeti parkot keresztez és tizennégy államon halad át.

Évente körülbelül 3500 ember próbál meg végighaladni a teljes úton, de csak minden negyedikük jár sikerrel. Becslések szerint évente 2-3 millió ember túrázik az útvonal egy-egy szakaszán, amelyek között ködös hegyek, mély erdei, virágos legelők és medve-lesek is találhatók.

A kirándulók menedékházakban, kempingekben, az ösvény mellett álló erdei házakban húzhatják meg magukat.

Idén minden eddiginél többen vághatnak neki az extra hosszú teljesítménytúráknak és a többnapos kirándulásoknak, hiszen így biztonságos körülmények között, a természetben, aktív pihenéssel tölthetik szabadidejüket.

(Fotók: Getty Images)

túra | ösvény | appalache | kirándulás | észak-amerika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom