Megnyitott a világ minden bizonnyal legvonzóbb multiplex mozija

Íme a filmek aranyban pompázó temploma.

Vannak átlagos mozik, találni luxus artmozikat, és van a Cinema Le Grand Palais, a világ talán legcsalogatóbb multiplex mozija.

Ez az aranyba burkolt, csillogó mozipalota a dél-franciaországi Cahors városában debütált, és máris díjakra pályázik.

A héttermes Le Grand Palais – ami a város első mozijáról kapta a nevét – a párizsi Antonio Virga építésziroda munkája.

Épülete egykoron kolostorként, majd katonai bázisként működött, melynek egy része a háború alatt leégett.

Mai változata a régi, hatalmas mozikét idézi, amelyek korábban egész Franciaországban elterjedtnek számítottak. Egy másik korszak multiplex mozijára emlékeztet a lyukacsos téglafalazattal, a masszív, aranyozott ajtókkal, és a körülötte lévő, 19. századi lakótömbökre való tudatos utalással.

Az új mozi stílusa a régi Cahors-hoz nyúlik vissza, felidézi a tér történelmét, és a letűnt monumentális mozik mára elveszettnek hitt hangulatát.

Az új párizsi Hotel Paradiso harminchat szobájának mindegyikében pedig mozivászon feszül, ahol a legjobb klasszikus filmek mellett akár videójátékozhatnak is a vendégek.

(Forrás: Time Out, fotók: Dezeen, Luc Boegly, Pierre Lasvenes)

mozi | dizájn | cahors | épület | arany

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom